50 km-es távon áll rajthoz

50 km-es távon áll rajthoz

Készül a londoni világbajnokságra Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló először indul rangos nemzetközi versenyen a hosszabb, 50 km-es távon. A sportoló bízik abban, hogy sikerül az élmezőnyben végeznie.

Napi 40 km. Ekkora távot teljesít az edzéseken Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló kettőzött erővel készül, és kell is a kondíció, mivel életében először nem a 20, hanem az 50 km-es távon áll rajthoz rangos nemzetközi viadalon. Augusztusban Londonban rendezik a világbajnokságot, és kevesebb mint két hónap van a rajtig.

- Ha nem is duplájára, de jelentősen megnöveltük az edzésmennyiséget, naponta két tréninget tart Pokrovenszki József edző, és 35-40 km a táv amit teljesítek. Reggel korábban kezdünk a nagy meleg miatt, délután viszont szándékosan 14-15 órára tettük az edzést, hogy szokjam a meleget, mert nem kizárt, hogy Angliában is hasonló lesz az időjárás a VB-n - mondta Helebrandt Máté gyalogló.

Idén a hosszabb táv miatt kevesebb versenyen indult a nyíregyházi sportoló. Megnyerte Békéscsabán az országos bajnokságot, és Tatán egy 10 km-es nemzetközi viadalon is győzött, bár utóbbit edzésnek tekintették. Az év elején egy elhúzódó sérülés hátráltatta a felkészülést, de már jó formában van a gyalogló. A tervek szerint Tokióban az olimpián is 50 km-en áll majd rajthoz, és szeretne az első tízben végezni három év múlva.

Dankó László

#kapcsolódó

8-ból 3 „Aranyos!”

8-ból 3 „Aranyos!”

A 2016-os Városi Sport Gálán jól szerepeltek az Arany János Gimnázium, Általános...

Jógázz a szabadban

Jógázz a szabadban

Szabadtéri jóga foglalkozás lesz augusztus 6-án, a Bujtosi Városligetben. A...