Kézilabda gála a Bemben

Kézilabda gála a Bemben

Részletekért kattints ide!

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola több jeles évfordulót is ünnepelt a 2017/18-as tanévben. Ezért kapta az idei év a „Többfordulós évforduló” nevet. A tíz hónapon át tartó rendezvénysorozat utolsó állomása egy kézilabda találkozó, amit a sportági képzés 30. évfordulója alkalmából rendezünk 2018. május 25-én, péntek délelőtt, 15 órától iskolánk tornacsarnokában.


Iskolánk korábbi, Bethlen utcai épületből 1988-ban költöztünk az Epreskert utcára, abba a komplexumba, amit Bán Ferenc, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas építész tervezett. Akkor a város legmodernebb iskolájában kezdtük meg a tanítást. Az új épületben kihasználtuk a tágas tornacsarnok adta előnyöket és elindítottuk az angol mellett a testnevelés tagozatot is. Ezzel már azokban az időkben is lehetőséget kaptak a gyerekek a mindennapos testnevelésre. Az iskolában nagy hagyománya van a leány röplabdának, valamint a fiú kézilabdának. Ezekben a sportágakban máig jeleskednek tanulóink, több diákolimpiai bajnoki címmel is büszkélkedhetünk. A testnevelés tagozat 30. születésnapját sportolással, beszélgetésekkel szeretnénk megünnepelni. Várjuk a rendezvényre volt és jelenlegi diákjainkat, sportolóinkat, szüleiket, hogy közösen elevenítsük fel a magunk mögött hagyott, sikerekkel teli három évtizedet.


Ebben a tanévben több évfordulót ünnepelt a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola:

-          70 éves a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, amely az 1948-as államosításkor a 3-as számot kapta

-          55 éve, 1963-tól viseli az intézmény Bem József nevét

-          40 éve, 1978-ban indult az angol nyelvtagozat

-          30 éve, 1988-ban indult a testnevelés tagozat

-          30 éve, 1988-ban költözött az iskola a jelenlegi, Epreskert utcai épületbe

-          5 éve, 2012-től a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája

Ezeket az évfordulókat méltó módon megünnepeltük, hiszen ezek az események lehetőséget teremtettek az egykori és a jelenlegi tanároknak, valamint a diákoknak arra, hogy egy pillanatra megálljunk és visszaemlékezzünk arra, amit közösen letettünk az „oktatás és nevelés asztalára”.

 


Dr. Baloghné Mester Éva

Intézményvezető

#kapcsolódó

Fittkedd Béres Alexandrával a Continental Árénában!

Fittkedd Béres Alexandrával a Continental...

A nagy sikerre való tekintettel Rubint Réka és Katus Attila után, Béres Alexandra...

Bronzérmet szereztek az apáczaisok

Bronzérmet szereztek az apáczaisok

Bronzérmet szerzett az Apáczai IKSE csapata az Ultimate Frizbi Terem Országos...