BRINGAVÁROS 7.1 – ÚJABB KERÉKPÁROS RENDEZVÉNY NYÍREGYHÁZÁN

BRINGAVÁROS 7.1 – ÚJABB KERÉKPÁROS RENDEZVÉNY NYÍREGYHÁZÁN

Kerékpáros, szabadidős, családi sportrendezvényt szerveznek október 6-án Nyíregyházán. A szabolcsi megyeszékhely évekkel ezelőtt megkapta a kerékpárosbarát település címet is. A városvezetés folyamatosan fejleszti a kerékpárút-hálózatot és olyan rendezvényeket szervez, amelyek felhívják a figyelmet az alternatív közlekedési módokra, népszerűsítik többek között a biciklizést.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester a rendezvényről szóló tájékoztatón elmondta:

Évek óta vannak olyan rendezvények a városban, amelyek a kerékpáros sportokat, a kerékpározást erősítik, azokat népszerűsítik. Ebben az évben is volt már több sikeres rendezvény, például a BringaPiknik és most lesz még egy sportos rendezvény, október 6-án. Ez felhívja a figyelmet arra is, hogy Nyíregyházán már van összességében mintegy 60 km hosszú kerékpárút, a hálózat pedig folyamatosan bővül, emellett pedig az is fontos, hogy nemcsak a Kossuth téren vagy Sóstón van élet, hanem a külterületeken is! Így 7 külső helyszínen lesznek bringapontok. Ott kisebb-nagyobb programokkal várják az embereket a különböző civil szervezetek.


A BringaVáros 7.1 elnevezés hét városrészt és a belvárost jelöli. Október 6-án Borbányán, a Jósavárosban, a Kertvárosban, Nyírszőlősön, Oroson, Örökösföldön, Sóstófürdőn, valamint a belvárosban lesznek színes, szabadidős és bringás programok. A 7 + 1 bringaponton túl további 5 szponzori helyszínen lehet majd pecséteket gyűjteni. Minél több pecsétet gyűjt valaki, annál értékesebb ajándékot kaphat a Kossuth téri pontbeváltó helyszínen; a fődíj egy kerékpár.,

Különleges feladatot is kapnak majd a résztvevők – mondta Juhász Miklós, a társszervező BringaSziget képviseletében.

Összesen nyolc darab görgős kerékpárt fogunk kihelyezni – a hét városrészre egyet-egyet és a Kossuth térre is egyet. Így jön össze a nyolc darab. A lényeg, hogy minden egyes kerékpárba minimum 60 km-t kell 'betekernie' a résztvevőknek. Ez a 60 km a nyíregyházi kerékpárút-hálózat hosszát jelzi. A 60 km-nél azonban nem célszerű majd megállni, mindenféleképpen többet kell beletekerni a görgős kerékpárokba, hiszen a városrészek között is lesz egy verseny. A legtöbbet tekerő városrész egy vándorserleget kap ajándékba.

A tájékoztatón Kósa Árpád kabinetvezető kiemelte, ismét egy olyan rendezvényt hívnak életre, amely az egész várost megmozgatja majd.

Nyíregyháza ma már egyértelműen sportos város. Összegyűjtöttem, hogy egy évben szabadidős megmozdulásokon hányan vesznek, vehetnek részt, hiszen mindenhol legalább az egészségügyi mérések miatt vannak körülbelüli adataink. Azt lehet elmondani, hogy Nyíregyházán ilyenfajta rendezvényen mintegy 20 ezer ember vesz részt. Ez minden hatodik nyíregyházi, én azt hiszem, hogy erre közösen lehetünk büszkék és ehhez tehet még egy lépést vagy még egy tekerést a BringaVáros 7.1! Ez lesz az első alkalom, de vándorserleg is kiosztásra kerül majd, így ebből arra lehet következtetni, hogy lesz folytatása a rendezvénynek.


A bringázós pontgyűjtések után mindenkit várnak a belvárosba. A Kossuth téren ugyanis családi és gyermekprogramok, sportági bemutatók is lesznek, 18 órától pedig a Kállay-Saunders Band ad élő koncertet.


Dér Vivien

#kapcsolódó

Adventi programok a Kossuth téren

Adventi programok a Kossuth téren

Nézd meg a videót arról, hogy mivel várnak az adventi időszak alatt Nyíregyházán...

Újévköszöntő sorjáték óvodásoknak a Bemben

Újévköszöntő sorjáték óvodásoknak a...

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola ebben az évben is megrendezi hagyományos,...