Látjuk, hogy megszépül, de mi történik ott?

Látjuk, hogy megszépül, de mi történik ott?

Részletekért kattints ide!

A Benczúr és Bessenyei tér után a Pazonyi tér is megújul még idén Nyíregyházán, a Terület - és Településfejlesztési Operatív program keretében, 1 milliárd forintot meghaladó összegből. Ezt követi az Arany János utcai zöldfelület frissítése, majd jövőre a Bujtosi Városliget szépítése, korszerűsítése.A Zöld város kialakítása program keretében 1,2 milliárd forintból szépülnek és újulnak meg a város terei, parkjai, közterületei. A városlakók által már birtokba vett, sőt megkedvelt Benczúr és a Bessenyei tér után a Pazonyi tér következik, melyről kedvezően nyilatkoztak a kivitelezők. A mostani látvány szerint térburkolat kerül a salakos gyalogutak helyére.

Ahogy Soós Tibor, a NYÍR-SL Kft ügyvezetője nyilatkozott:

A munkálatok kora ősszel kezdődtek. A kedvező időjárásnak köszönhetően ütemterv szerint haladunk. A térburkolatok nagy részét már megépítettük. Most már a növényültetések következnek és a tereprendezés. A munkákkal még a hideg idő előtt, idén szeretnénk végezni.

A tervekben szerepel a tér Selyem, illetve Sarkantyú út felőli szakaszának átrendezése is. Előbbi helyen pihenőövezetet alakítanak ki, az út túloldalán pedig további fákat, fasorokat, cserjéket ültetnek, száznál is többféle növényt a gyalogösvények mentén, a tér felújítása kapcsán.

Új burkolatokat kap a tér, padokat fogunk kihelyezni, illetve a növényállomány is megújul. Maga ez a programelem 75 millió forintos csomag, de a következő évben további zöldfelületek is meg fognak újulni. A Bujtosi Városrész megújítása, ugyanezen program keretében jövő évben várható.

– fogalmazott Pató István, a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési- és Városüzemeltetési Osztályának vezetője.

Az Arany János utcán még idén végeznek a zöld felület frissítésével. A földmunkák után az öntözőrendszert telepítik, majd a növények is földbe kerülnek a kemény fagyok előtt.

 

Matyasovszki Edit


Fotók: Kohut Árpád

#kapcsolódó

A kertekből a piacra

A kertekből a piacra

Sokan szeretünk vásárolni a Búza téri Piaccsarnokban, hiszen fontos, hogy házi...

Az ívóvíz készlet védelme érdekében a Nyírségvíz Zrt. rendkívüli intézkedéseket vezetett be

Az ívóvíz készlet védelme érdekében...

Az ívóvíz készlet védelme érdekében a Nyírségvíz Zrt. rendkívüli intézkedéseket...