Hagyományőrző Gasztro Tudorok

Hagyományőrző Gasztro Tudorok

A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásaként, az innovatív tanulási környezet kialakítását segítő hazai programok támogatása alapján, iskolánk 28 fővel végez projekt munkát.

A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásaként, az innovatív tanulási környezet kialakítását segítő hazai programok támogatása alapján, iskolánk 28 fővel végez projekt munkát. A családellátó szakmát tanulók a szüleik, nagyszüleik receptjeit felhasználva vesznek részt egy közös szakácskönyv készítésében. Így, az ételek készítését részletesen lépésről-lépésre bemutatják, képekkel illusztrálják. A projektmunkában egy szemléletes oktatódoboz is készül, amiben alapanyagokról készült kártyákkal csoportosítások, különböző interaktív játékok valósíthatók meg.

A lelkes hagyományőrző gasztro tudorok szorgos kezei által, a régi receptekből finom, különleges levesek, főfogások, sütemények valósulnak meg. Mindenki nagy megelégedésére fogyasztották el, például az ínycsiklandózó tejszínes szilvalevest, az erdei gombás reszelt tésztalevest, a kakukkfüves csirkemellet, az illatózó mézeskalácsot és a burgonyás fánkot boszorkányhabbal. A többit már nem is merem sorolni, mert egy morzsa sem maradt. Az adatrögzítő szakmát tanuló négy diákunk jó érzékkel szerkeszti, csodás képeket illeszt be a folyamatosan készülő szakácskönyvbe. Ha felkeltettük érdeklődéseteket, figyeljétek következő jelentkezésünket, ahol recepttel is kedveskedünk majd számotokra.

Nyíregyházi Ridens

#kapcsolódó

17. NEMZETKÖZI KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁBOR

17. NEMZETKÖZI KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI...

Egy héten át tanulhatnak és pihenhetnek magyar, román valamint ukrán gyerekek...

Nagy siker az országos dalversenyen

Nagy siker az országos dalversenyen

2017. május 19-21-én rendezték meg a IX. Országos Ádám Jenő Dalversenyt Szolnokon,...