Vadászati Világkiállításon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum

 Vadászati Világkiállításon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum is képviseltette magát a Vadászati Világkiállításon

A Vadászati Világkiállításon 2021. október 5-én szakképzés témájú tematikus szakmai napra került sor, amelyet Pölöskei Gáborné Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkár Asszony előadása nyitott meg.
A Nyíregyházi Szakképzési Centrum lehetőséget kapott arra, hogy egyik duális partnere - a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Osztályvezetője – „Természetvédelem, halászat, vadászat - a vízgazdálkodás oldaláról megközelítve” címmel szakmai előadást tartson.
Ambrusz László, a FETIVIZIG osztályvezetője előadásában többek között kitért a korábbi évek belvíz és árvíz által okozott problémáira, az előttünk álló vízszennyezéssel, klímaváltozással, vízhiánnyal kapcsolatos kihívásokra és az ezek érdekében tett intézkedésekre, vízügyi szakember utánpótlás érdekében tett együttműködéseikre.
A Nyíregyházi Szakképzési Centrum számára a kiállítás programja 2021. október 8-án pénteken folytatódik, amikor az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovációs Sziget standján mutatkozhat be. Többek között a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum a VIII. számú főfolyás nyíregyházi szakaszára vonatkozó vízminőségi vizsgálatot, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium iskolában működő BánkiRobot Team környezetvédelmi vonatkozású, általa fejlesztett innovációs eszközöket mutat be, illetve a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikuma Nyírségi vadászvacsora témában egy díszasztalt állít ki, valamint "sétáló" kóstoltatást végez a fenntarthatóság jegyében ehető tányéron és villával kóstoltatva (búzakorpa tányér és villa) -írja Facebook oldalán a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

#kapcsolódó

Viharos kamaszkor - 7 fontos tanács a pszichológustól

Viharos kamaszkor - 7 fontos tanács...

A kamaszkor buktatói: hogyan segítsünk serdülő gyermekünknek - és magunknak...