4 hónapos lett a Nyíregyházi Állatpark kis panda kölyke - Annyira cuki

4 hónapos lett a Nyíregyházi Állatpark kis panda kölyke - Annyira cuki

Zárt tartási körülmények között nagyon nehezen szaporodnak így hatalmas öröm és szakmai siker.

A nyíregyházi kis panda tenyészpár 7 éve él együtt, a 8 éves anya állat Ting-ting Pozsonyból, míg párja a szintén 8 esztendős Szecsuán a Dublin Zoo-ból érkezett a Nyíregyházi Állatparkba az Európai Fajmegőrzési Program keretében.
Zárt tartási körülmények között nagyon nehezen szaporodnak így hatalmas öröm és szakmai siker, hogy idén ismét született egy életerős kölyök a Nyíregyházi Állatparkban, annál is inkább mert a természetben az IUCN vörös listája szerint állományuk drasztikusan csökken természetes élőhelyükön.

A jelenleg 4 hónapos utód szürke bundával látta meg a napvilágot s az első hetekben teljesen magatehetetlen volt, a szemei is csukva voltak. Ebben az időszakban Ting-ting az anyaállat szinte egész nap a kicsinyével töltötte napjait, most már azonban csak a szoptatáskor keresi fel őt.
A már vörös bundás kölyök most már rekord gyorsasággal növekszik és már szülei miniatűr mása. Tápláléka is elsősorban már szilárd, a bambusz csemege mellett előszeretettel fogyasztja a gyümölcsféléket is.
Egyre érdeklődőbb a külvilág iránt is, így látogatók egyre többször láthatják a szülőkkel közös kifutóban - írja közösségi média oldalán a Nyíregyházi Állatpark.

#kapcsolódó

Újabb családok tízezreinek nyújt védelmet a meghosszabbított kamatstop

Újabb családok tízezreinek nyújt védelmet...

Újabb több tízezer családnak nyújt védelmet a kamatstop, amelyet 2023 június...