Gyereket a magasba!

Gyereket a magasba!

Nyíregyháza ötödik alkalommal csatlakozott az országos felhíváshoz

Idén már ötödik alkalommal csatlakozott a „Gyereket a magasba!” kezdeményezéshez az Együtt a Családért Kulturális Egyesület. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programjának a célja, hogy bemutassa, a gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása. Országos szinten, 46 helyszínen több ezer család emelte a magasba a gyerekeket szombaton 11 órakor, többek között a Jósavárosban is.

A Kerekerdő Óvoda Így tedd rá csoportja járta a körtáncot a Jósavárosban szombat délelőtt. A városrész családi programja egy országos kezdeményezéshez csatlakozott, amelyet néhány évvel ezelőtt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hívott életre.

nyiregyhaza.hu

A boldogság forrása

Az ország több pontján, szombaton 11 órakor magasba emelték a gyerekeket, ezzel demonstrálva, hogy a gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása. Az idei, hagyományosan mindig tavasszal rendezett gyerekemelés mottója „Körülöttünk forog a világ” volt, hiszen a gyermekek számára a szülők, a szülőknek pedig a gyermekük jelenti a világot. Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület már ötödik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez.

-„Úgy érzem, hogy egyre sikeresebb ez a rendezvény, aki egyszer járt már nálunk, az minden évben visszajön és nem feltétlenül csak a Jósavárosból, hanem a környező településekről is sokszor beutaznak ide, hogy velünk együtt ünnepelhessék ezt a napot” – nyilatkozta a szervező Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora, Turóczi Kinga.

Több ezer család csatlakozott

Gyermekfoglalkoztató és fejlesztő programok, kreatív és kézműves sarok, lufihajtogatás is várta a családokat az Ungvár sétányon, majd 11 órakor a „Kicsi vagyok én, majd megnövök én” című dalra táncot jártak és a magasba emelték a gyerekeket. Országos szinten, 46 helyszínen több ezer család vett részt szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nagy országos gyerekemelő rendezvényén.

nyiregyhaza.hu

- „Várják és szeretik az emberek ezt a rendezvényt, úgyhogy amikor a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom jelzi, hogy melyik nap kívánja megrendezni, akkor mi mindig nagyon nagy örömmel csatlakozunk ehhez a kezdeményezéshez. Turóczi Kinga a helyi koordinátor, aki mindig ezt felöleli, én pedig mint a helyi képviselő, mindig igyekszem teljes mellszélességgel segíteni az ő munkáját abban, hogy meg tudjuk szólítani a közösséget. A gyermek a jövő – ezt szoktuk mindig mondani. Nagyon fontos, hogy tudtára adjuk mindenkinek, hogy a gyermek valójában a jövő, a kincs” – mondta a rendezvényen Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

A Jósavárosban számtalan olyan rendezvény van, amelynél a gyerekek kerülnek a középpontba, többek között a gyereknap, a sportnap, a Jósavárosi Napok, sőt, idén egy újdonsággal is készülnek: egy közbiztonsági ismeretekre épülő nyári tábort szerveznek.

#kapcsolódó

Útlezárások augusztus 27-én a futófesztivál miatt

Útlezárások augusztus 27-én a futófesztivál...

Augusztus 27-én a Mozaik MED Sportegyesület a Wittur támogatásával Futófesztivált...

Borbányai bor és süteményverseny

Borbányai bor és süteményverseny

Szeptember 23-án a borok és a sütemények kerülnek a főszerepbe.