Hamarosan vége a vakációnak! Megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, minden készen áll, hogy elkezdődjön a tanítás

Hamarosan vége a vakációnak! Megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, minden készen áll, hogy elkezdődjön a tanítás

Az oktatás középpontjában a tanulók érdeke áll, és a diákoknak a tudás, valamint a tantárgyi készségfejlesztés mellett jó nevelést is kell kapniuk – erről Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára beszélt a köznevelési intézményvezetők kinevezésének átadásán – számolt be az M1 Híradója.

Az államtitkár hangsúlyozta, az igazgatók feladata elérni, hogy intézményük a mostaninál is jobb legyen. Beszélt arról is, hogy a kormány nem tervez digitális oktatást sem a járvány-, sem az energiahelyzet miatt.

Az egész nyár azzal telik ilyenkor, legalábbis az intézményvezetés részéről, hogy a tanévet felkészülten kezdhessék a pedagógusok, és a szünetben feltöltődjenek, a tanulók is kipihenjék magukat és kellő lendülettel vethessék bele magukat az új tanévbe – mondta.

Kiemelte: „Ezt segíti az, hogy a tankönyvek, taneszközök, amire szükség van, szintén rendelkezésre állnak, minden tankönyv kiszállítása az iskolákba megtörtént, ahol indokolt volt, ott a különböző karbantartási munkálatok is lezárultak, úgyhogy várjuk a tanévkezdést.”

Maruzsa Zoltán szerint fontos, hogy a haza szeretetéről és a munka becsületéről is halljanak a tanulók.

„Okos szellem, szárnyaló lélek, mindennapos testnevelésben edzett test az iskola küldetése”

– fogalmazott.

A kinevezések kapcsán elmondta, hogy azért bízták meg az intézményvezetőket, mert mindegyikükről elhiszik, hogy képesek arra, hogy ezt a munkát elvégzik.

hirado.hu

#kapcsolódó

Közgyűlés – Több mint 20 napirendi pontról döntöttek a képviselők

Közgyűlés – Több mint 20 napirendi...

Több mint 20 napirendi pontról döntöttek a képviselők Nyíregyháza MJV szeptemberi...