Programkavalkád hétvégén – 25 éves az állatpark, nyitva a fürdők és futófesztivál is lesz

Programkavalkád hétvégén – 25 éves az állatpark, nyitva a fürdők és futófesztivál is lesz

Számtalan program várja az érdeklődőket ezen a hétvégén is Nyíregyházán. Szombaton ünnepli 25. születésnapját a Nyíregyházi Állatpark, ezért kedvezményes belépővel és 25 további programmal várják a látogatókat. A hétvégén már javában tart majd a VIDOR Fesztivál is, még nyitva lesznek a fürdők is, vasárnap pedig második alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Futófesztivált.

Az Európa- és világszerte is híres Nyíregyházi Állatpark augusztus 27-én, vagyis ezen a héten szombaton ünnepli a 25. születésnapját. Ennek apropóján számtalan kedvezménnyel várják a látogatókat ezen a napon. Egységesen, mindenki számára 2500 forint lesz a belépő, kivéve a 3 év alattiak és 70 év felettiek, akik amúgy is jóval alacsonyabb áron látogathatják a parkot. A szombati napra 25 állati jó programmal is készülnek, ezek között van például fehér oroszlán, fehér és maláj tigris látványetetés, kígyósimogatás, de állatorvosi kulisszatitkokat is elárulnak az állatpark szakemberei. A már megszokott fókashow-t is megtartják két alkalommal, de népi játszótér, fotózkodás, a Gombóc együttes és a Burattino Bábszínház is várja a gyerekeket.

Hétvége Sóstón

A hétvégén még a fürdők is várják a látogatókat, a Parkfürdő a 2022-es szezonban szeptember 4-ig, vagyis jövő hét vasárnapig lesz nyitva. Az idei nyár utolsó éjszakai fürdőzésének időpontja augusztus 26-a este. Az Aquarius Élményfürdő viszont szeptember negyedike után is fogadja majd a vendégeket. A Tófürdő szeptember közepéig várja a fürdőzni vágyókat, egészen addig, ameddig az időjárás is engedi. Változás viszont, hogy már csak 19 óráig tart nyitva.

Továbbra is tart a főszezon a sóstói szökőkút tekintetében, így pár napig még a kibővült zenei kínálatot játssza az új turisztikai attrakció. Augusztus 31-ig mindennap 11 órától 22 óráig zenél a szökőkút, 23 órától pedig egy fény- és vízjáték zárja a napot.

Kedvező vonatjegy

Speciális, fixáras retúrjeggyel utazhatnak a most szombatra halasztott ünnepi programra és onnan haza az érdeklődők a hétvégén, így akár Nyíregyházáról is mindössze kettőezer forintért vonatozhatnak Budapestre. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységes – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium. A rendkívüli ajánlat legfeljebb összesen négy főig, személyenként 800 forintért családokra, csoportokra kibővíthető. A lehetőség így a távolabbi országrészekben élők számára is jelentős kedvezménnyel teremt alkalmat egy budapesti kirándulásra, akár többnapos látogatásra – hívta fel a figyelmet a tárca.

VIDOR

A hétvégén már javában tart majd a 21. VIDOR Fesztivál is. Szombaton a Játékszín, Kőhalmi Zoltán, a Móricz Symphonic és egy macedón fúvószenekar érkezik Nyíregyházára. Vasárnap a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Gangxsta Zolee és a Kartel, ByeAlex és a Slepp, valamint Gulyás Attila és Zenekara várja az érdeklődőket.

Ismét futófesztivál

A tavalyi év sikere után, idén augusztus 28-án, vasárnap rendezik meg a II. Nyíregyházi Futófesztivált. A versenyen több táv is teljesíthető, lesz félmaraton, 10 és 5 kilométeres, valamint gyermektáv is. Jótékonysági körrel is készültek a szervezők, melynek nevezési díjával a Piros Orr Bohócdoktorok munkáját támogatják majd a Jósa András Oktatókórházban fekvő gyermek betegekért. Ezen kívül színpadi program is színesíti a rendezvényt, az Alma Zenekar ad koncertet vasárnap délelőtt a Kossuth téren.

Nagy Boglárka

#kapcsolódó

A "legek" állatkertje, kulisszatitkok a SóstóZoo-ról

A "legek" állatkertje, kulisszatitkok...

Mindentudás Könyvtára Gyerekeknek!

Programajánló

Programajánló

A Váci Mihály Kulturális Központ közelgő eseményei.