Letartóztatásban az emberkereskedők

Letartóztatásban az emberkereskedők

Kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket dolgoztattak prostituáltként.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozta egy nagykállói család négy tagjának a letartóztatását, akik fiatal, kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket dolgoztattak prostituáltként Magyarországon és Nyugat-európai országokban.

A megalapozott gyanú szerint a letartóztatott családtagok 2018. év őszétől alakítottak ki kapcsolatot kiszolgáltatott helyzetben lévő nőkkel, akiket utána részben Magyarországon, részben külföldön Svájcban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban prostituáltkén dolgoztattak. A prostituáltak keresetét részben, vagy egészben elvették, és ebből teremtettek maguknak jólétet, több nagyobb értékű gépkocsit vásároltak.

A megalapozott gyanú szerint mind a négy személy megvalósította az emberkereskedelem minősített esetét, ezért az ügyészség indítványozta letartóztatásukat.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mind a négy gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte, mert tartani lehet attól, hogy a terheltek az eljárás alól kivonnák magukat, és attól is, hogy egymással, vagy a tanúkkal összebeszélve az eljárást megnehezítenék, vagy megakadályoznák. Két gyanúsítottnál pedig a büntetett előéletükre tekintettel a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

Dr. Borsodi-Buss Emese

    helyettes sajtószóvivő

#kapcsolódó

60 éves a pedagógusképzés – Ünnep a Nyíregyházi Egyetemen

60 éves a pedagógusképzés – Ünnep a...

A Nyíregyházi Egyetem vezetésétől, illetve a Bessenyei György Pedagógusképző...

Új tarifarendszer – Olcsóbb és átláthatóbb a közösségi közlekedés március elsejétől

Új tarifarendszer – Olcsóbb és átláthatóbb...

Mintegy négymillió ember számára lett olcsóbb és egyszerűbb a közösségi közlekedés...