Itt nézhetitek meg az összes bizonyítványotokat, nyelvvizsgátokat és a legfontosabb oktatási adatokat

Itt nézhetitek meg az összes bizonyítványotokat, nyelvvizsgátokat és a legfontosabb oktatási adatokat

A legfontosabb oktatási adataitokat lekérhetitek az Oktatási Hivatal oldalán, az „oktatási mérföldkövek” szolgáltatással.

A merfoldkovek.oh.gov.hu oldalon megnézhetitek, mettől meddig, melyik oktatási intézményben tanultatok, de megtaláljátok az érettségi bizonyítvány, a nyelvvizsga-bizonyítvány és felsőfokú oklevél adatait, a köznevelésben, illetve a felsőoktatásban létesített alkalmazotti jogviszony adatait, a diákigazolvány adatait, szaktanácsadói, szakértői és vizsgaelnöki névjegyzéken rögzített adatokat.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke egy keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy évente nagyon sokan fordulnak a hivatalhoz azért, mert például munkavállaláshoz szükségük lenne elveszett bizonyítványaikra. Ezzel a szolgáltatással az ügyfélkapuval rendelkezők akár külföldről is hozzájuthatnak az Oktatási Hivatal nyilvántartásaiban tárolt egyes oktatási adataikhoz - emelte ki Brassói Sándor, hozzátéve, az itt szereplő adatok hitelesnek tekinthetők. A kiskorúak adataihoz a szülők juthatnak hozzá.

Az információkról igazolást is lehet kérni, ha pedig az adatok hiányosak vagy helytelenek, lehetőség van hibajelzések küldésére.

eduline.hu

#kapcsolódó

Fénymásolt pénzzel fizetett

Fénymásolt pénzzel fizetett

A Nyíregyházi Járási Ügyészség tájékoztatása.

Nő az autós szabálysértési bírságok összege, lopásért akár 400 ezer forint büntetés is járhat

Nő az autós szabálysértési bírságok...

Akár 200 ezer forint szabálysértési bírságot is kaphatnak mostantól azok az...