Itt nézhetitek meg az összes bizonyítványotokat, nyelvvizsgátokat és a legfontosabb oktatási adatokat

Itt nézhetitek meg az összes bizonyítványotokat, nyelvvizsgátokat és a legfontosabb oktatási adatokat

A legfontosabb oktatási adataitokat lekérhetitek az Oktatási Hivatal oldalán, az „oktatási mérföldkövek” szolgáltatással.

A merfoldkovek.oh.gov.hu oldalon megnézhetitek, mettől meddig, melyik oktatási intézményben tanultatok, de megtaláljátok az érettségi bizonyítvány, a nyelvvizsga-bizonyítvány és felsőfokú oklevél adatait, a köznevelésben, illetve a felsőoktatásban létesített alkalmazotti jogviszony adatait, a diákigazolvány adatait, szaktanácsadói, szakértői és vizsgaelnöki névjegyzéken rögzített adatokat.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke egy keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy évente nagyon sokan fordulnak a hivatalhoz azért, mert például munkavállaláshoz szükségük lenne elveszett bizonyítványaikra. Ezzel a szolgáltatással az ügyfélkapuval rendelkezők akár külföldről is hozzájuthatnak az Oktatási Hivatal nyilvántartásaiban tárolt egyes oktatási adataikhoz - emelte ki Brassói Sándor, hozzátéve, az itt szereplő adatok hitelesnek tekinthetők. A kiskorúak adataihoz a szülők juthatnak hozzá.

Az információkról igazolást is lehet kérni, ha pedig az adatok hiányosak vagy helytelenek, lehetőség van hibajelzések küldésére.

eduline.hu

#kapcsolódó

Új EKG-készülék a kardiológián – Könnyebben feltárják a rejtett ritmuszavarokat

Új EKG-készülék a kardiológián – Könnyebben...

Holter EKG-készülékkel bővült a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Kardiológiai...