Napsütéssel köszönt be a meteorológiai tavasz

Napsütéssel köszönt be a meteorológiai tavasz

Az északkeleti szél napközben megélénkül.

Szerdán beköszönt a meteorológiai tavasz, amelyhez az időjárás főként a keleti országrészben igazodik, mind a hőmérséklet, mind pedig az időjárás jellegét tekintve, azok számára akik a napos időt kedvelik. Ugyanakkor a nyugati tájakon inkább felhősebb, hidegebb idő valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Északkelet felől érdemben csökken a felhőzet, az ország azon felében délután már derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. A nyugati, délnyugati tájakon azonban erősen felhős marad az ég, és a délnyugati határ közelében néhol gyenge eső is előfordulhat. Az északkeleti szél napközben megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 4 és 9, a Dunától keletre 9 és 13 fok között alakul. Késő estére -4 és +4 fok közé süllyed a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére a délnyugati, nyugati határ mentén borult eget okozó felhőzet terjeszkedni kezd, így főként a Dél-Dunántúlon és a déli határ mentén is erősen felhős idő várható, míg másutt legfeljebb csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Délnyugaton helyenként gyenge eső fordulhat elő, másutt csapadék nem valószínű.

(Fotó: met.hu)

A északkeleti szél fokozatosan veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de a fagyzugokban alacsonyabb értékek valószínűek –  írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

#kapcsolódó

PM: A költségvetés továbbra is biztosítja a családok védelméhez szükséges forrásokat

PM: A költségvetés továbbra is biztosítja...

Az idei év gazdasági folyamataira rányomja a bélyegét az elhúzódó háború és...

Változás Mozdulj Nyíregyháza! programjában

Változás Mozdulj Nyíregyháza! programjában

A Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata tájékoztatása.