Nyíregyházán járt a brit nagykövet

Nyíregyházán járt a brit nagykövet

Oktatási és gazdasági együttműködésekről is egyeztetett.

Oktatási és gazdasági együttműködés is lehet a jövőben Nyíregyháza és az Egyesült Királyság között – így nyilatkozott a brit nagykövet első nyíregyházi látogatása után. Paul Fox arról is beszélt: akár abban is tudna a jövőben segíteni, hogy brit cégek Nyíregyházát válasszák a befektetéseik helyszíneként.

Komoly témákról egyeztetett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az Egyesült Királyság nagykövetével. Bár Paul Fox most először járt a városban, már első alkalommal is igazán eredményes tárgyalást folytatott – maga a brit nagykövet nyilatkozott így a találkozóról. Széles körű tájékoztatást kapott Nyíregyháza elmúlt évekbeli fejlődéséről, az infrastrukturális beruházásokról és a városvezetés egyik kiemelt céljáról, a munkahelyteremtésről is.

Nyíregyházán nagyon sok olyan dolog van, ami érdekelhet egy nagykövetet. Egyrészt a város kultúrája, a turisztikai és befektetési lehetőségek, hogy milyen ez a legkeletibb magyar megyeszékhely. Ezekről hosszasan beszélgettünk és a kérdései alapján azt gondolom, hogy felkeltettük az érdeklődését” – mondta a találkozó végén dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Keresik a lehetőségeket

Nyíregyházának volt egy régi partnervárosa az Egyesült Királyságban, de nem volt olyan élő a kapcsolat – erről is egyeztettek most a brit nagykövettel, valamint keresik azokat a lehetőségeket, hogy hol tud a két ország együttműködni. Paul Fox úgy nyilatkozott, a jövőben akár oktatási és gazdasági kapcsolat is létrejöhet Nyíregyháza és az Egyesült Királyság között, illetve ő is tud majd segíteni abban, hogy brit cégek Nyíregyházát válasszák a befektetéseik helyszíneként.

A kapcsolatok javítása

A nagykövet több mint két éve érkezett Magyarországra és több célja is volt.

Első körben az volt a célom, hogy jó kapcsolatot építsünk ki Magyarországgal, de fontos a megfelelő együttműködés a biztonság területén is, ugyanakkor szerintem az a legfontosabb, hogy javítsuk az emberek közötti kapcsolatokat, ha például valaki az Egyesült Királyságba menne tanulni. Kihívásokkal teli időszakban érkeztem ide, először tombolt a Covid-járvány, aztán kitört a háború, és a Brexit is ebben az időszakban éreztette hatását” – nyilatkozta Paul Fox.

A találkozó végén dr. Kovács Ferenc polgármester meghívására a brit nagykövet megígérte, hogy még a közeljövőben visszatér Nyíregyházára.

Szerző: Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Új módszerrel próbálják átverni az egyik magyar bank ügyfeleit

Új módszerrel próbálják átverni az...

Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet...