FITT-VÁROS majálissal ünnepel Nyíregyháza

FITT-VÁROS majálissal ünnepel Nyíregyháza

Minden részlet egy helyen!

A Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes mozgásprogram-sorozat jubileumi 10. évében egy újszerû, nagyszabású rendezvényt szervez az önkormányzat és a sportcentrum, melyre május 1-jén várjuk a város apraját-nagyját – jelentette be dr. Kovács Ferenc polgármester. A FITT-VÁROS esemény részleteirõl Hornyák Enikõ sportreferens adott tájékoztatást.

A 2023. május 1-jén a Continental Arénában FITT-VÁROS elnevezéssel rendezendõ új városi sportesemény célja a sport, a mozgás és az egészséges életmód népszerûsítése mellett a városunkban elérhetõ gazdag sportolási lehetõségek bemutatása. Ezért az önkormányzatnál várják azon sportszervezetek, fitnesz- és konditermek, valamint a sport területén aktív helyi vállalkozások jelentkezését, akik a rendezvény keretében bemutatkoznának, népszerûsítenék sportágukat és az általuk kínált sportolási lehetõségeket. További részletekkel kapcsolatos kérdéseiket és részvételi szándékukat 2023. április 12-ig a sport@nyiregy­haza.hu címre jelezhetik. A 10 órakor kezdõdõ program zárásaként – melynek részletei késõbb jelennek meg – Rubint Réka tart alakreform edzést délután négytõl. (Plusz információ: Béres Alexandra pedig április 11-én tart délután hattól súlykontroll tornát az arénában!)

Nyíregyházi Városrészek Bajnoksága

A FITT-VÁROS-ra visszatérve: a nagy sportmajális keretében várják 10 fõs csapatok jelentkezését egy 40 méter hosszú, felfújt akadálypályán rendezett váltóversenyre. A csapat tagjai között szerepelnie kell min. 3 nõnek és min. 2 fõ 16 év alatti gyermeknek. Elõzetes részvételi szándékukat 2023. április 12-ig a sport@nyiregy­haza.hu címre jelezhetik. A nevezés ingyenes, de idõrendi sorrend alapján történik. Az elsõ 20 csapat nevezését követõen beérkezettek várólistára kerülnek. A program a városrészek küzdelme a díjakért (nagy értékû vacsorautalvány, sportszercsomagok, belépõk és egyéb élményutalványok), és a dicsõségért a Nyíregyházi Városrészek Bajnokságán, ahol a fizikai teljesítmény és az ügyesség is számít. Ez egy csapatverseny lesz, ahol a versenyzõk speciálisan kiépített pályákon versenyezhetnek. Fontos a sebesség, az erõ, az ügyesség, a kitartás és a koncentráció az ország egyik leghosszabb akadálypályáján. Egy személy csak egy csapatnak lehet a tagja, más színeiben nem indulhat, s kizárólag nyíregyházi lakcímkártyával rendelkezõk lehetnek a csapatok tagjai, mint ahogy a teljes aznapi program is a városlakóknak szervezõdik. (A rendezvénnyel kapcsolatos további, folyamatosan frissülõ részletek a  nyiregyhaza.hu  web­portálon.)                                       

(Szerzõ: Tarczy Gyula)

 

#kapcsolódó

Képösszefoglaló a Sóstói Múzeumfalu Pásztorünnepéről

Képösszefoglaló a Sóstói Múzeumfalu...

Újabb izgalmas rendezvénnyel kedveskedett a Sóstói Múzeumfalu a látogatóinak....

Újra fizetős a parkolás Nyíregyházán

Újra fizetős a parkolás Nyíregyházán

Véget ért az ünnepi ingyenes parkolási lehetőség Nyíregyháza területén.