Hétvégi ételkülönlegesség

Hétvégi ételkülönlegesség

Az Ózoon Hotel mesterszakácsa, Szoboszlai Gyula egy újabb különleges étel receptjét kínálja olvasóink figyelmébe, melynek neve: rosé kacsamell cseresznyemártással, burgonyával.

Hozzávalók 4 személyre: 

4 db kacsamell (kb. 1,6 kg),

1 kg burgonya, 80 dkg cseresznye, vaníliacukor, méz, citromhéj,

só,

bors,

ízlés sze­rint rozmaring.
  
Elkészítése: 

A megtisztított kacsamelleket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és bőrös felén pirosra sütjük. Áthelyezzük tepsire, a bőrös fele legyen felül, ráhelyezzük a rozmaringágakat és 160 fokos sütőben készre sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük és áttörjük, sózzuk. A cseresznyéből, mézből, vaníliacukorból, citromhéjból mártást készítünk. Tálaljuk a képen látható módon!


Jó étvágyat kívánunk!


#kapcsolódó

Országos sikert arattak a krúdysok!

Országos sikert arattak a krúdysok!

A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programjában tavaly ősszel meghirdetett...

Csíksomlyóra látogat Ferenc pápa

Csíksomlyóra látogat Ferenc pápa

Romániába látogat május végén Ferenc pápa, és Csíksomlyót is felkeresi – közölte...