Jubileumi évfordulók a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában

Jubileumi évfordulók a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában

75 éve az oktatás-nevelés szolgálatában.

A Bem József Általános Iskola jubileumi évfordulókat ünnepel a 2022/23-as tanévben. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak a tanulóknak és a pedagógusoknak arra, hogy visszatekintsenek az elmúlt évekre, az iskola életének jelentősebb állomásaira.

75 éve az oktatás-nevelés szolgálatában

Az intézmény 75 évvel ezelőtt kezdte meg működését, amikor az egyházi iskolák államosításának következtében megalapították az III. számú Állami Általános Iskolát.

Az épületet később elhagyták és az Epreskert utcában található új, modern létesítménybe költöztek, amelyet a Kossuth-díjas építész, Bán Ferenc tervezett. 1963-tól, 60 éve viseli az intézmény a lengyel származású tábornok, Bem József nevét, akinek szobra ma is az iskola udvarán áll.

Középpontban a tehetséggondozás

Hosszú évek óta magas színvonalon oktatják az angol nyelvet, és fontosnak tartják, hogy a diákok gyakorolhassák a nyelvhasználatot külföldi utazások és nemzetközi projektek révén.

A tehetséggondozásra is kiemelt figyelmet fordítanak: a diákok számos megyei és országos versenyen sorra érnek el kiváló eredményeket. Tehetséggondozó tevékenységük eredményeként a 2019/2020 évi akkreditációs folyamatban az Akkreditált kiváló Tehetségpont címet is elnyerték.

Kimagasló sporteredmények és ingyenes úszásoktatás

Kiemelkedő sporteredményekkel is büszkélkedhetnek röplabdában és kézilabdában egyaránt, több alkalommal a diákolimpiai bajnoki címet is elnyerték. Az iskola helyi tantervének megfelelően ingyenes úszásoktatást biztosít a diákoknak az egészséges testi fejlődés érdekében.

Az elmúlt évtizedek tapasztalataival, a jövő kihívásai felé

Az ünnepi évfordulók alkalmával a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola büszkén tekint vissza az elmúlt évtizedekre, és a jövő kihívásait is felkészülten várja, az oktatás és nevelés szolgálatában.

#kapcsolódó

Még egy melegrekord megdőlt

Még egy melegrekord megdőlt

20,6 fokot mért az OMSZ.

Háromszoros olimpiai bajnok az uszodában

Háromszoros olimpiai bajnok az uszodában

Az AQUA SE hétköznapi edzésmunkáját tekintette meg Dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza...