Idén felvételiztek? Ezeket a fontos dátumokat tartsátok észben

Idén felvételiztek? Ezeket a fontos dátumokat tartsátok észben

Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat, amikre az elkövetkezendő hónapokban oda kell figyelnetek.

2023. április 20-tól: ettől a naptól kezdve nyitva áll előttetek az E-felvételi rendszere. Ebben az időszakban tudjátok feltölteni a hiányzó dokumentumokat, a többletpontokhoz szükséges igazolásokat, de egyetlen alkalommal akár változtathattok is a felvételi sorrendeteken.

2023. június 28: ekkor küldik ki az általános tájékoztatókat.

2023. július 12: eddig tart az ügyintézési időszak. Legkésőbb eddig tudjátok módosítani az adataitokat és a sorrendeteket, valamint benyújtani a már megszerzett dokumentumokat.

2023. július 18: amennyiben külföldi intézményben szereztetek érettségit vagy diplomát, de most magyar egyetemre jelentkeztek, legkésőbb eddig tudjátok feltölteni a szükséges dokumentumokat a felsőoktatási felvételihez.

2023. július 26: ezen a napon derül ki, felvételt nyertetek-e a kiválasztott egyetemre. Az eseményre valószínűleg idén is rendezvényekkel készülnek nem csak Budapesten, de több vidéki településen is. Ha megtudjuk, hol és mikor, feltétlen beszámolunk nektek róla.

2023. augusztus 5: eddig kell megkapnotok a besorolási döntésről szóló határozatot az E-felvételi rendszerében. Ez a dokumentum tartalmazza majd, hogy pontosan melyik egyetemre és milyen szakra nyertetek felvételt.

2023. augusztus 8: eddig kell postai vagy elektronikus formában elküldeni a felvételi határozatot a felsőoktatási intézményeknek. Ez tartalmazni fogja a Neptun kódotokat, a beiratkozáshoz szükséges információkat és az egyéb teendőket. Ha valami miatt nem értetek egyet a felvételi döntéssel, ettől kezdve 15 napotok lesz arra, hogy jogorvoslati kérelmet nyújtsatok be.

eduline.hu

#kapcsolódó

Felvételi 2024: ennyi felvételiző kaphat állami ösztöndíjat a gazdasági szakokon

Felvételi 2024: ennyi felvételiző kaphat...

Ahogy már a tavalyi, úgy az idei felvételi tájékoztatóban is szerepel, hogy...

Több mint tízezer diák felel: kezdődnek az emelt szintű szóbeli érettségik

Több mint tízezer diák felel: kezdődnek...

Az ország mintegy 92 helyszínén zajlanak a vizsgák.