A síneken hagyta az autóját

A síneken hagyta az autóját

A Nyíregyházi Járási Ügyészség tájékoztatása.

Évekre börtönbe kerülhet az a 30 éves férfi, aki nekiütközött egy vasúti fénysorompónak, majd az autóját a síneken hagyva szó nélkül távozott a helyszínről, veszélyeztetve a vasúton közlekedőket.

 

A vádlottat bódult állapotban vezetés és kábítószer birtoklás miatt tavaly februárban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és eltiltotta a közúti járművezetéstől. Alig három hónap telt el, amikor ittasan és bekábítószerezve, jogosítvány nélkül újra gépkocsiba ült, és egy sor bűncselekményt követett el.

 

A férfi Nyírbogát irányából Nyírbátor felé tartott a 471-es számú főúton, amikor ittassága és bódultsága miatt lehajtott az útpadkára, ahol kidöntött két közúti jelzőtáblát. Mikor visszatért az úttestre nekiütközött egy fénysorompó árbócának, majd az irányíthatatlan személygépkocsi egy fém korlátnak ütközött és a vasúti pályatesten állt meg, akadályozva a vasúti forgalmat és veszélyeztetve az utasokat.

 

A balesetet követően a vádlott a síneken hagyta a gépjárművet és távozott, anélkül, hogy a rendőrséget, vagy a vasúttársaságot értesítette volna. A sofőrt a rendőrök rövid időn belül elfogták és vérvételre előállították, ugyanis az iratait az autóban hagyta.

Az ügyész végrehajtandó börtönbüntetést kért a vádlottra, azzal, hogy a bíróság a közügyektől és a járművezetéstől is tiltás el, és rendelje el a felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

#kapcsolódó

Nyíregyházára is elér a havazás -  Az előrejelzések szerint már vasárnap estére

Nyíregyházára is elér a havazás - Az...

A Dunától keletre erősen felhős vagy borult marad az ég. Elsősorban a Tiszántúlon...

Megkezdődött a nádvágás a Bujtosi Tó körül

Megkezdődött a nádvágás a Bujtosi Tó...

Diákok is megfigyelhették a folyamatot.