Ismét Székelyföldön jártak a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjai

Ismét Székelyföldön jártak a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjai

A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda június 28. és július 1. között Székelyföldön járt tanulmányúton.

A program célja az volt, hogy újra szorosabb kapcsolatot ápoljon a Mustárház, a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa.

A vendéglátó szervezet tevékenységéről rengeteget megtudhattak a nyíregyházi fiatalok, akik főképp közélettel, rendezvényszervezéssel, médiában való megjelenéssel, egyetemisták toborzásával és a környékbeli más szervezetek összefogásával foglalkoznak. Betekintést nyerhettek a csíkszeredai Sapientia Egyetem életébe, valamint a helyi Fejlesztési Ügynökség fiatalokat támogató programjaiba.

Mindezek mellett sikerült több helyi nevezetességet is meglátogatni, így jártak a Csíki Csipsz gyárban, csíksomlyói kegytemplomban, szépvízi Székely Határőr Múzeumban, viszont  kötetlenebb programokban is volt részük, mert bobozás és trambulin park is szerepelt a napirendben.

nyiregyhaza.hu

A fiatalok legközelebb Nyíregyházán, ősszel fognak találkozni, ahol a már elkezdett kapcsolatalakítást tudják majd folytatni, elmélyíteni ebben a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram által támogatott projektben.

#kapcsolódó

Jelentős beruházásokról számolt be a polgármester!

Jelentős beruházásokról számolt be...

Útépítések, járdafelújítások, csapadékvízelvezető-rekonstrukció lesz a belvárosban,...

Megyei Német Nyelvi Csapatverseny az Eötvösben

Megyei Német Nyelvi Csapatverseny az...

Csorbáné Bánfalvi Márta Megyei Német Nyelvi Csapatverseny eredményei.