Kézműves foglalkozások – A Nyíregyházára érkező turistáknak kedvez a TDM iroda

Kézműves foglalkozások – A Nyíregyházára érkező turistáknak kedvez a TDM iroda

Különleges programokat szervez a városba érkező vendégek számára a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A TDM iroda célja, hogy bemutassa a helyi, kézzel készült termékeket, de interaktív módon, így többek között a szappankészítés művészetét és a fazekas mesterséget is megismerhetik a turisták, és kipróbálhatják magukat a különböző szakmákban.

Ehhez hasonló szappanokat lehet majd készíteni július 12-én 14 órától a TDM iroda első programján. Ebben az üzletben már 20 éve fejlesztenek különböző natúr kozmetikumokat teljesen természetes alapanyagokból. Körömvirág, levendula, citromfű, borsmenta – ezek az üzletben leggyakrabban használt gyógynövények.

Gyógynövényes szappanok

Egy glicerines, átlátszó szappant készíthetnek majd a workshopon résztvevők itt, az üzletben.

Mindenképpen különleges lesz, mert a saját kezükkel fogják elkészíteni és megismerhetik a technikát is, ami egy nagyon egyszerű technika lesz. Annyiban lesz különleges, hogy az alapanyagok, amiket használunk, mind biogazdaságból származnak, a gyógynövények pedig saját gazdaságunkból, a MagicHerb tanyán termelt gyógynövények lesznek, ahol soha nem használtunk vegyszereket és ezekből fognak dolgozni, és apró titkokat is el fogunk mesélni, hogy milyen macerátumokat, milyen olajakat és milyen hidrolátumokat készítünk ezekből a mesés gyógynövényekből” – mesélte a MagicHerb tulajdonosa, Tóthné Marcsi.

Különleges lehetőség

Így tehát saját, egyedi termékeit készíthetik el a turisták és egy élménnyel térhetnek haza a kirándulásuk után. A Nyíregyházi Turisztikai Iroda a helyi, kézzel készült termékek értékére szeretné felhívni a figyelmet ezzel az új programmal, így a városba látogató vendégek nem csak a látványosságokat és a különböző attrakciókat ismerhetik meg.

Fazekasműhely a második állomás

A szappankészítő workshop mellett tervezünk még további alkalmakat, a következő helyszín egy fazekasműhely lesz, azt követően pedig a sajtgyártás rejtelmeibe tekinthetnek be az érdeklődők. Megvannak már az időpontok, de én azt javaslom, hogy figyeljék a helyi sajtót és médiát, illetve a turisztikai irodánk weblapját, Facebook-oldalát, a különböző felületeinket és onnan majd tájékozódhatnak a pontos időpontokról, illetve abban is gondolkodunk, hogy mivel még meg sem hirdettük, de már olyan óriási az érdeklődés, a továbbiakban is lehetőséget szeretnénk teremteni az alkotásra, annak azonban már egy részvételi díja lesz” – nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Első körben a részvétel még ingyenes lesz a turisták számára a Visegrádi Alap helyi termékek a turizmusban című pályázatának köszönhetően. Ehhez viszont regisztrációra van szükség, amit a turisták megtehetnek a TDM irodában a Kossuth téren, a postával szemben, telefonon a 06-42/310-735-ös számon, vagy e-mailen a tdm@nyiregyhaza.info.hu címen keresztül.

Szerő: Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Életmentőket avatnak a Kutatók Éjszakáján

Életmentőket avatnak a Kutatók Éjszakáján

Nyolc tudományos előadást és számos látványos kísérőprogramot kínál a Kutatók...

Prostitúció elősegítésének bűntette miatt rendelt el letartóztatást a bíróság

Prostitúció elősegítésének bűntette...

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.