Márciusban újra Nyírségi Disznótoros Fesztivál és Nemzetközi Böllérverseny

Márciusban újra Nyírségi Disznótoros Fesztivál és Nemzetközi Böllérverseny

Még jelentkezhetnek a csapatok!

Idén is átélhetjük a hamisítatlan falusi disznóvágások hangulatát, kicsivel több mint egy hónap és minden a malacságokról szól majd a Sóstói Múzeumfaluban. Érdemes már most feljegyezni: 2023. március 4. (szombat) V. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XXI. Nemzetközi Böllérverseny Nyíregyházán.

 

Március első szombatján a gasztronómiai élvezeteké lesz a főszerep a Sóstói Múzeumfaluban, ahol – az eddigi regisztrációkat nézve – 18 csapat már biztosan megméretteti magát, mutatja meg főzőtudományát és kínál több ezer adag ételt kóstolásra.

 

A jelentkezés február 25-ig még tart, addig várják azon csapatok regisztrációját, melynek tagjai versenybe is szállnának, s átélnék a régi vágások hangulatát. Versenykiírás és jelentkezési lap (letöltés után szerkeszthető): https://bit.ly/3HgA2UE.

 

Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte, ezzel megkezdődik az idei városi nagyrendezvények sora és újra megpezsdül az élet a Sóstói Múzeumfaluban. A fesztiválnak már hagyománya van Nyíregyházán, amit nemcsak a városlakók szeretnek, hanem turisztikai szempontból is komoly potenciál van benne.

– Idén is mindent megteszünk majd azért, hogy mindenki jól érezze magát. Törekszünk arra, hogy ez is egy magas színvonalú rendezvény legyen és annyit már el lehet árulni, hogy az önkormányzat támogatásának köszönhetően díjmentes autóbusz különjáratok fognak indulni Sóstógyógyfürdőre.

 

KÓSTOLÓJEGY ELLENÉBEN

 

– A látogatók ezúttal is végigkövethetik majd a húsfeldolgozás teljes folyamatát, a szúrástól a kolbász töltéséig, és meg is kóstolhatják a csapatok által készített finomságokat kóstolójegy ellenében – részletezte a tudnivalókat Támba Miklós, a rendezvény főszervezője, egyben a Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület elnöke, aki hozzátette, bár a jelentkezés még tart, 18 csapat már biztosan ott lesz.

 

SOK A VISSZATÉRŐ

 

– Nagy öröm, hogy sok a visszatérő, azok a csapatok, akik tavaly megmérettették magukat, idén is velünk tartanak. Hogy csak néhányat említsek, a teljesség igénye nélkül: itt lesz a Hübner, a Sunshine, a Trans Vidia és Szilágyi csapata, érkeznek a máriapócsiak, a tiszaeszláriak és főzni fog a kaplonyi csapat is. Ha ennyi jelentkezőből is indulunk ki, már lehet tudni: legalább 15–20 ezer adag étel biztosan elkészül majd – tette hozzá a főszervező.

 

A fesztiválon díjat kap majd a legnépszerűbb csapat, a böllérek legjobbja, a legjobb hurka, a legjobb toros, a legjobb kolbász, a legjobb fogópálinka, valamint forralt bor is.

 

A rendezvény részleteiről folyamatosan beszámolunk majd.

Szerző: Bruszel Dóra

#kapcsolódó

Nyíregyháza tovább épül:  újabb fejlesztések indulnak

Nyíregyháza tovább épül: újabb fejlesztések...

A napokban tett közzé két jelentősebb, útrekonstrukciót tartalmazó fejlesztéscsomagot...