Felújítják a sóstói hidat

Felújítják a sóstói hidat

Újrafestik, felújítják a hídfőt, pótolják a szükséges helyeken a faszerkezetet, megjavítják a világítást a Sóstói-tó melletti hídon, mely a Csónak utcát és a Sóstói-tó körüli sétányt köti össze.

A hidat 2014-ben kezdte építeni a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány, az általános felújítást is ők végzik. A munkálatok várhatóan az elkövetkező 1-2 hétben befejeződnek.

A 2010-es évek elején alapították a Sóstógyógyfürdőért Alapítványt magánszemélyek abból a célból, hogy a sóstói közterületeket ápolják, szépítsék, fejlesszék, a lakosság részére hasznos szabadidő-eltöltési lehetőséget biztosítsanak. Kiemelkedő missziójuk és vállalásuk volt a tó melletti Igrice híd, és a kapcsolódó sétány megépítése.

„2014-ben kezdtük el a hídnak és sétánynak az építését. Régen ez alatt egy szigetelt, a Nyírségvíz által üzemeltetett cső volt. Ennek az eltakarását is szolgálta ez a híd. 2016-ban fejeződött be az építés, ezt követően az alapítvány a zöldfelületeket ápolta. 190 fát ültettünk több ütemben, tavaly is pótoltunk fákat, melyek elszáradtak, vagy egyéb okból már nem töltötték be a szerepüket” – mondta dr. Podlovics Roland, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány idén újabb költségeket szán a híd általános felújítására és karbantartására.

„A hídfő kerül felújítása, a faszerkezet itt-ott elvetemedett – ezeket pótoljuk. Történik majd egy festés, illetve a világítást is ki fogjuk javítani. Az elkövetkező egy-két hétben reményeink szerint be fogjuk a munkálatokat fejezni” – tette hozzá dr. Podlovics Roland.

A kuratóriumi elnök kiemelte, hogy a munkálatok során előfordulhat, hogy 1-2 napra lezárják a hidat, emiatt a lakosság türelmét kérik.

Szerző: Kemecsei Fanni

#kapcsolódó

Ittasan gyújtotta családtagjaira a házat

Ittasan gyújtotta családtagjaira a...

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.