A végéhez közeledik a Tiszavasvári út – Derkovits utca csomópontjának fejlesztése

A végéhez közeledik a Tiszavasvári út – Derkovits utca csomópontjának fejlesztése

Ez a csomópont is kész iskolakezdésre: folyamatos a forgalom a Tiszavasvári út – Derkovits utca kereszteződésénél

A Városháza Sajtószolgálat közleménye szerint a végéhez közeledik a Tiszavasvári út – Derkovits utca csomópontjának fejlesztése, melynek során többek között jelzőlámpás forgalomszabályozást is kialakítottak iskolakezdésre.

Ennek 72 órás próbaüzeme szerdán kezdődött meg – ez idő alatt kijavítják az esetlegesen felmerülő üzemzavarokat –, de ezt követően is folyamatos lesz már a működése. A tervek szerint szeptember közepén pedig hivatalosan is átadják az új csomópontot. Forgalomkorlátozásra az érintett területen múlt hét közepétől már nem kell számítani, ezzel együtt kérik, hogy az arra járók ne rutinból vezessenek. Mint ismert, Nyíregyháza MJV Önkormányzata bruttó 855 millió forint százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése” című, TOP-6.1.5-16-NY1-2021-00005 azonosítószámú pályázat keretében. A projekt megvalósításában konzorciumban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Több sáv, biztonság

Az önkormányzattól rövid összegzést kérve kiderült, a Tiszavasvári út – Derkovits utca és a Tiszavasvári út – Csalitos utca csomópontjának jelzőlámpás irányításra történő átalakítása azért is volt szükséges, mert korábban ezek a forgalmas helyszínek mindössze közúti jelzőtáblákkal voltak szabályozva. A meglévő sávok száma és kialakítása nem igazodott a forgalom nagyságához. A beruházás során a két érintett kereszteződés kapacitásbővítése történt meg a Derkovits utcai és a Csalitos utcai csomópontokban. Külön sávokat alakítottak ki a centrum felől balra kanyarodó járművek számára a Derkovits és Csalitos utcák irányában is. A centrum irányából a fejlesztést követően két sávon haladhatnak a járművek a korábbi egy sáv helyett Tiszavasvári felé egészen a Derű utcáig, ahol 1 sávra szűkül vissza a pálya. A csomópontokban jelzőlámpás forgalomirányítást vezettek be, amely segíti a biztonságos közlekedést minden közlekedő fél számára, egyben biztosítja a gyalogosok és kerékpárosok védelmét.

 

Szerző: Tarczy Gyula

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó

Önt is várja a Nyíregyházi Egyetem Uszodája!

Önt is várja a Nyíregyházi Egyetem...

Kikapcsolódna? Sportolna? Úszna?

November elejéig még tart az idei polgármesteri fásítási program

November elejéig még tart az idei polgármesteri...

A tervek szerint november elejéig befejeződik az idei, őszi polgármesteri fásítási...