Akár 70 többletpontot kaphat az egyetemi felvételin, aki elvégzi az MCC Középiskolás Programját

Akár 70 többletpontot kaphat az egyetemi felvételin, aki elvégzi az MCC Középiskolás Programját

2024-től a győri Széchenyi István Egyetemen, a jövőben pedig már több egyetemen is többletpont jár a képzés elvégzéséért.

Akár 70 többletpontot is szerezhet a felvételizés során számos egyetemen az a középiskolás, aki elvégzi az MCC Középiskolás Programját - tudta meg a Partizán.

2024-től a győri Széchenyi István Egyetem, a jövőben pedig már a Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem is pontként fogja elszámolni az MCC középiskolás programjának elvégzését, amivel így akár egy nyelvvizsgát is ki lehet váltani.

A többletpontokról szóló értesülésüket az MCC is megerősítette. A Partizán kérdésére a kommunikációs osztályuk ezt írta:

“A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A 2002 óta működő programban jelenleg 24 helyszínen 4500 középiskolás diák tanul, akik szombati intenzív képzési alkalmakon, klubdélutánokon, valamint e-learning-kurzusokon vesznek részt. A KP-s diákok egy sikeres félév teljesítése érdekében szemeszterenként legalább 30—40 órát töltenek tanulással, az iskolai tevékenységükön felül.”

#kapcsolódó

Szeptember 15. - a második féléves helyi adók befizetésének határideje közeledik

Szeptember 15. - a második féléves...

A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya elkészítette és már minden érintett részére...

"Kezdi magára ölteni végső formáját a nyíregyházi stadion" - írja a Magyar Építők

"Kezdi magára ölteni végső formáját...

Az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. munkájával megvalósuló komplexumban...