Több mint egyhavi csapadék hullhat le péntekig az ország több pontján

Több mint egyhavi csapadék hullhat le péntekig az ország több pontján

A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A réteges felhőzet az északkeleti harmadban és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég.

Késő délutánig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék.

A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálta honlapján.

A következő napokban ugyanis az Atlanti-óceán és a Mediterráneum felől folyamatosan kapjuk majd az enyhe, nedves levegőt, melynek következtében több hullámban és több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat le péntek estig.

Szerdán több lesz a napsütés, szórványosan eső, záporok, néhol zivatar újra kialakulhat, és csütörtökön is hasonló helyzetre készülhetünk. Este azonban jön az újabb csapadéktömb, ami a hét legkiadósabb, országos esőzését hozhatja el péntekre – olvasható az Időkép honlapján.

#kapcsolódó

Útfelújítás – Elkezdődtek a munkálatok Sóstó forgalmas útjain

Útfelújítás – Elkezdődtek a munkálatok...

Elkezdődtek az útfelújítási munkálatok a Berenát utcán több mint 590 méteres...