Fontos határidő közeleg: 5 nap múlva lejárnak a diákigazolvány matricák

Fontos határidő közeleg: 5 nap múlva lejárnak a diákigazolvány matricák

Október 31-ig érvényesek a tavaszi félév matricái, utána komoly büntetésekre számíthattok, ha érvényes diákigazolvány nélkül utaztok.

Október 31-ig jogosítanak utazási kedvezmény igénybevételére az előző tanévben, illetve félévben kapott diákigazolvány-matricák, ezért a MÁV-Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról - közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel.

Tekintettel arra, hogy idén október 28. és november 5. közé esik az őszi szünet, érdemes az új matricákat időben beszerezni, ugyanis azok a diákok, akik érvényes matrica nélkül utaznak, több ezer forintos bírságra számíthatnak,

A MÁV-Volán csoport arra is felhívta a figyelmet, hogy a 16 éves kor alatt a diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31-ig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok tehát, akik 2007. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

Azok a diákok, akiknek még nincs diákigazolványuk, de megigényelték azt, az igazolvány kiadásáig kapott QR-kódos, nyomtatott, eredeti pecséttel és aláírással ellátott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni.

eduline.hu

#kapcsolódó

Csillagfutás - Ezúttal is jótékony céllal

Csillagfutás - Ezúttal is jótékony...

4. Csillagfutás a Bujtosi Városligetben

Karácsonyfáért ajándék!

Karácsonyfáért ajándék!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az ÉAK Nonprofit Kft. és a NYÍRVV...