Hány nap van még a téli szünetig? Mutatjuk a dátumokat

Hány nap van még a téli szünetig? Mutatjuk a dátumokat

Míg az egyetemisták a közelgő vizsgaidőszak miatt feszengve gondolhatnak a közelgő téli időszakra és az ünnepekre, a közoktatásban tanulók (és a szüleik is) valószínűleg már alig várják a téli szünetet és az ezzel járó, a szokásosnál hosszabb pihenést.

Mutatjuk, hányat kell még aludnotok a téli vakáció első napjáig, és mikor kell az ünnepek után először iskolába mennetek.

A 2023/24-es tanév rendje szerint a téli szünet idén 2023. december 22-én kezdődik és a szokásosnál jóval tovább, egészen 2024. január 7-ig tart majd. A szünet utáni első tanítási nap tehát 2024. január 8. (hétfő) lesz.

A meglepően hosszú téli vakáció oka egyébként feltehetően az energiatakarékosság. Az elmúlt években a téli szünet jellemzően közvetlenül karácsony előtt kezdődött, január első napjaiban pedig már vissza is kellett ülnötök az iskolapadokba, ellenben idén a hétvégékkel együtt mintegy 16 napot tölthettek majd otthon. Cserébe viszont a tanév a megszokottnál később ér majd véget, az utolsó tanítási nap 2024. június 21-én (pénteken) lesz.

eduline.hu

#kapcsolódó

Ünnepi délután az egyetemen

Ünnepi délután az egyetemen

Az intézmény elnöke és kancellárja adta át a díjakat.

Füstölt szalonnás, pirított káposztás kukoricalepény készül a Tirpák Fesztiválra

Füstölt szalonnás, pirított káposztás...

Idén is lesz Tirpák Fesztivál a Kossuth téren szeptember 16. és 18. között.