Új aszfaltszőnyeget kap az Ószőlő utca

Új aszfaltszőnyeget kap az Ószőlő utca

Az egyik legforgalmasabb út felújítására készülnek a Jósavárosban.

Az Ószőlő utca több mint 880 méter hosszban kap új aszfaltszőnyeget, emellett a kapcsolódó csapadékvíz-elvezető rendszer felülvizsgálatát, átépítését is tervezik. A kivitelezés várhatóan a tanév végéig el is készül.

Az évekkel ezelőtt kezdődött közlekedésfejlesztési program folytatása, az Ószőlő utca felújítási munkálatai kezdődnek a következő időszakban. Az útszakasz forgalmas, sokan használják, így megújulása időszerű volt.

„Nagy örömünkre szolgál itt, a Jósavárosban, hogy egy ilyen nagy útszakasz az óvodák, iskolák, bölcsődék környékén megújul. Nyíregyháza életminősége és közlekedésbiztonsága szempontjából ez egy fontos és prioritást élvező felújítás. Örömmel jelentjük be, hogy végre megújul az Ószőlő utca” – mondta el Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

A forgalmas útszakaszt több mint 880 méter hosszan, közel 180 millió forint összegből fogják felújítani.

„Ez az út olyan állapotban lesz, aminek mindenki örülni fog. Kérjük a türelmet és a megértést a következő hónapokra, amint az időjárás engedi, elkezdődik a munka, ami közel 180 millió forintba kerül. Át kell vizsgálnunk a csapadékvíz-elvezető rendszert, ott is lesznek majd tennivalók. Ezt mindenképpen az aszfaltozás előtt oldjuk meg, nehogy az következzen, hogy akár már egy év múlva fel kell törni az utat” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A közlekedésfejlesztés nemcsak útépítésekben merül ki, a városvezetés fontos feladatának tekinti a már meglévő utak felújítását is. Az erre váró útszakaszok kiválasztása tudatos és komplex folyamat.

„Szempont, hogy a legtöbb ember örül neki. Nagy forgalmú, emellett a közlekedésbiztonság tekintetében elengedhetetlen, minden szükséges jogi feltétellel, engedéllyel rendelkezik, és a szükséges egyéb, közműmunkálatokat is figyelembe vesszük – szennyvíz, csapadékvíz –, hiszen komplex beruházásokat végzünk. Természetesen megvizsgáljuk, mi az, amire forrást tudunk szerezni – ez is egy szempont” – tette hozzá a polgármester.

A munkálatok várhatóan a tanév végéig befejeződnek az Ószőlő utcán. A Jósavárosban az elmúlt években számos fejlesztés történt. A Robinson domb melletti sétányrész, az Etel köz tízemeletesei előtt lévő járdaszakasz, illetve a Tas utcai járdaszakasz is új burkolatot kapott. Ezen járdarészek többsége -a jelenleg tervezett útszakasz felújításával együtt- akadálymentes.

Szerző: Kemecsei Fanni

#kapcsolódó

Elkezdődött a kivitelezés az Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán című pályázati program keretében

Elkezdődött a kivitelezés az Új bölcsődei...

A projekt célja, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájáruljon...

Jóga Nemzetközi Napja a Nyíregyházi Egyetemen

Jóga Nemzetközi Napja a Nyíregyházi...

A szervezők azt kérik, hogy a vendégek jógamatracot, plédet hozzanak magukkal....