"A két fivér, aki a káposztás cvekedlihez címezte ételbárját" - a Gabulya testvérekről ír a Nők Lapja Café

"A két fivér, aki a káposztás cvekedlihez címezte ételbárját" - a Gabulya testvérekről ír a Nők Lapja Café

A portál így számol be a fiatal, agilis, Nyíregyházához ragaszkodó testvérpárról:

"Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, vagyis a Felső-Tisza-vidéken és a Nyírségben nem érik egymást a haladó szellemiségű konyhák.

Ezért is volt figyelemreméltó, amikor három fiatal srác tésztabárt nyitott Nyíregyházán: a séf Gabulya Eric, Torontóban született magyar származású fiú. Testvére, Gabulya Máté a vendégtérben áll helyt, Délceg Máté pedig a konyhán kívüli háttérmunkákat végzi. A számtalan jól hangzó, ám tiszavirág életű vendéglátós próbálkozást látva óvatosan lelkesedik az ember, de ebben az ifjú trióban megvolt a tudás, a lendület és a közhelyességig sokat emlegetett szakmai alázat is.

A Gabulya-testvérek nem mellesleg Michelin-csillagos csúcskonyhákban kezdték pályájukat, többek között Londonban és Budapesten, az egycsillagos Onyxban a Szulló Szabina–Széll Tamás érában, majd a szintén csillagos Standban, ugyancsak Széll Tamásék mellett."

A teljes cikk itt érhető el!

 

#kapcsolódó

Ez lesz ám a kerékpártúra! – Disznóvágás lesz belőle!

Ez lesz ám a kerékpártúra! – Disznóvágás...

Egy hamisítatlan falusi disznóvágást idéző rendezvényre gurulnak el a Zöld...

Országos Könyvtári Napok: így néz ki a "könyv ünnepe" Nyíregyházán

Országos Könyvtári Napok: így néz ki...

Szeptember 30. és október 6. között különleges programokkal várják az érdeklődőket...