Szupermenza: megújult a konyha és az étterem a kertvárosi iskolában

Szupermenza: megújult a konyha és az étterem a kertvárosi iskolában

Egészséges, tápláló és finom ételek friss, magyar alapanyagokból, korszerű technológiával, megbízható, állandó szakmai felügyelet mellett – ez jellemzi a szupermenzát, amely most már a nyíregyházi kertvárosi iskolában is működik.

Több konyhafelújítás is történt az elmúlt időszakban Nyíregyházán, mostantól már három oktatási intézményben érhető el ilyen iskolai étkeztetés. A megújult környezet mellett korszerűsödtek a konyhák is, a diákok pedig változatosabb és egészségesebb ételeket kapnak nap mint nap az iskolákban.

Az önkormányzat 2020 szeptemberében hosszú távú szerződést kötött a Hungast Csoporthoz tartozó Cívis Hungast Kft.-vel és az Elamen Zrt.-vel Nyíregyházán, hogy ellássák a közétkeztetési feladatokat. A szerződés célja egy többéves konyhafelújítási és -fejlesztési program megvalósítása volt. A Zelk és Kodály után a kertvárosi iskolában adták át a szupermenzát.

Az önkiszolgálós rendszernek köszönhetően a gyerekek annyi ételt vehetnek, amennyit csak szeretnének, így biztosan jóllakhatnak.

„Sokkal finomabb az étel mint előtte volt és mindig pontosan annyit lehet venni, amennyit szeretnénk” – mondta Borók Bence tanuló.

A Cívis Hungast Kft. kiemelt figyelmet fordít az infrastruktúra fejlesztésére a közétkeztetés területén. Céljuk, hogy modernizálják konyháikat és olyan korszerű technológiát alkalmazzanak, amely bár kíméletes az ételekkel, mégis megőrzi azok tápanyagtartalmát. Ezáltal nemcsak az ételek minősége és biztonsága javul, hanem csökken az energiafelhasználás is, minimalizálódik a karbantartási és javítási igény, így biztosítva a folyamatos ellátás biztonságát. A Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye továbbra is a diákok egészséges fejlődésére és jólétére törekszik, biztosítva számukra a legjobb feltételeket a mindennapi tanuláshoz és életükhöz.

„Régóta dédelgetett álmuk, hogy az ebédlő megújuljon és ezáltal az étkeztetés. Boldogan csatlakoztunk szupermenza programhoz, melynek lényege, hogy a gyermekek kétféle menüből választhatnak és annyit repetának, amennyit szeretnének. Egy fontos szlogenje van ennek, hogy minden gyermek lakjon jól 2 fő célunk van ezzel kapcsolatosan, hogy örökös ÖKO iskolaként minél kevesebb étel hulladékot termeljünk, illetve, hogy a szülőkről levegyük a terhet, hogy egészséges színvonalas és minél színvonalasabb ételeket tudjunk kínálni a gyermekek számára. Intézményünkben jelenleg több mint négyszáz gyermek étkezik.” – hangsúlyozta Gyula Szabolcs, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tagintézmény-igazgatója.

Az új konyha a cég korszerű technológiáját alkalmazza, így a diákok egészséges és változatos ételeket fogyaszthatnak mindennap. A friss alapanyagokból készült ételek garantálják a tápláló és finom ebédet, amelyek segítik a gyerekek feltöltődését, így energiát kapnak a tanuláshoz és a mindennapi tevékenységeikhez.

Szerző: Szabó Gabriella

#kapcsolódó

Életmentőket avatnak a Kutatók Éjszakáján

Életmentőket avatnak a Kutatók Éjszakáján

Nyolc tudományos előadást és számos látványos kísérőprogramot kínál a Kutatók...

Megváltoztatják a Pókember egyik karakterét

Megváltoztatják a Pókember egyik karakterét

J. K. Simmons felháborítónak tartja a döntést