SZILVESZTERI BULIFALATOK

SZILVESZTERI BULIFALATOK

Házibulival búcsúztatod az évet, de nem tudod, milyen partifalatokkal dobhatnád fel igazán az estét? A virslin és a pogácsán kívül íme néhány egyszerűen elkészíthető stílusos finomság!


SAJTTEKERCS

 

Hozzávalók:

20 dkg trappista sajt

2 főtt tojás

5 szelet sonka

Margarin

Mustár

Ízlés szerint fehérbors, só

 

 

Reszeljük le a főtt tojásokat és keverjük össze egy kevéske margarinnal, ízlés szerint szórjunk bele egy kis fehérborsot, sót és mustárt. Ezután olvasszuk meg a sajtot, ennek legegyszerűbb módja, hogy nylonzacskóba tesszük, és forrásban lévő vízbe tesszük. Az így kapott masszát óvatosan kinyújtjuk, vékonyan megkenjünk margarinnal, ráhelyezzük a sonkaszeleteket és a tojásos krémet, majd feltekerjük. Ezután érdemes befóliázni a tekercsünket és jó néhány órára a hűtőbe tenni, mielőtt szeletelésre kerülne a sor.

 

 

CSAVAROS VIRSLI

 

Hozzávalók:

Roppanós virsli

1 csomag leveles tészta

1 tojás

 

 

A szilveszteri menü elengedhetetlen eleme a virsli, de vigyázzunk, hogy ne baromfi virslit válasszunk, mert akkor elszállhat az újévi szerencsénk. A csavaros virsli alapja a kész leveles tészta, melyet hosszában 2 centiméteres csíkokra vágunk, és az így kapott szalagokkal jó szorosan körbetekerjük a virsliket. A betekert virsliket bekenjük a tojással, hogy a tészta szép színt kapjon a sütés alatt, majd ezután 180 fokos sütőben körülbelül negyed óra alatt készre sütjük.

 

 

SAJTPUFFANCS

 

Hozzávalók:

16 dkg rétesliszt

2,5 dl tej

8 dkg margarin

3 egész tojás

1 tojás sárgája

12 dkg reszelt sajt

1 kávéskanál só

 

 

Forraljuk fel a tejet a margarinnal és a sóval, majd ha felforrt, húzzuk le a tűzhelyről, öntsük bele a 16 dkg réteslisztet, és keverjük simára. Ha szükséges, néhány percre tegyük vissza a tűzhelyre, és addig keverjük, amíg az utolsó lisztszemek is eltűnnek. Ezután várjuk meg amíg kicsit hűl a massza és folyamatos kevergetés mellett egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat, az egy tojás sárgáját és a reszelt sajtot. Ezután vizes kézzel formázzunk diónyi gömböket a masszából, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon 20 perc alatt süssük őket ropogósra.

 

 

SONKÁS FALATKÁK TOJÁSOS UBORKATALPON

 

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

6 főtt tojás

24 szelet füstölt sonka

1 piros kaliforniai paprika

1 csokor petrezselyem

Majonéz a díszítéshez

 

 

A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szintén szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk. 1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.

 

 

EGYSZERŰ PIZZÁS CSIGA

 

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta

13 dkg paradicsompüré

5-6 gomba

Cukor

Oregánó

Bazsalikom

Kukorica

5 dkg reszelt sajt

 

 

A leveles tésztát hosszában nyújtsuk ki, majd kenjük meg paradicsompürével, és szórjuk meg sóval, cukorral és a fűszerekkel. Ezután helyezzük rá a gombaszeleteket és kukoricát, majd óvatosan, lazán tekerjük fel a tésztát. Ezután szükségünk lesz egy éles késre, mellyel határozott mozdulatokkal 2 cm vastag szeleteket vágunk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megszórjuk reszelt sajttal. 240 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt elkészülnek.

 

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

#kapcsolódó

Egészségnap az Abigélben!

Egészségnap az Abigélben!

Egészségnapot tartottak az Abigélben. A főszerepben az egészséges életmód volt...

Shinto szertartás a nyíregyházi lányok sikeréért

Shinto szertartás a nyíregyházi lányok...

A Nyíregyházi Cantemus Kórus leánykara néhány nap múlva idei japán turnéja...