„ZENE NÉLKÜL NEM TUDOK LÉTEZNI” – INTERJÚ PAPP NIKOSSZAL

„ZENE NÉLKÜL NEM TUDOK LÉTEZNI” – INTERJÚ PAPP NIKOSSZAL

Papp Nikosz (18) a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában kezdte el tanulmányait, itt szeretett bele végérvényesen a zenébe. A fiatal tehetség vállalkozó szellem, ezért döntött úgy, hogy kipróbálja magát Nyíregyháza tehetségkutatójában, a Like 2-ben, ahol végül meghódította a zsűri szívét és első helyezett lett felnőtt ének kategóriában.


– A hobbijaim főleg a zenével kapcsolatos dolgok, énekelek, gitározok és dalokat is írok. Nagyon szeretek koncertekre járni, szeretem a művészeteket és szeretek utazni. Jelenleg a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium tanulója vagyok, de mellette a Vikár Sándor Zeneiskolába is járok magánének tanszakra - mesélte a fiatal tehetség.

 

– Már gyerekként is vonzott az éneklés?

– Igen, határozottan. Nagyon zeneszerető családban nőttem fel, mindenki sokat énekelt nekem, apukám pedig gitározott is, amit kifejezetten szerettem. Azt mondják, már egészen kicsi koromban is nagyon élveztem a zenét, dúdolgattam, meg minden, bár erre őszintén szólva nem emlékszem. Ők azóta is mindenben támogatnak ezzel kapcsolatban is.

 

A LÁMPALÁZ CSAK HOZZÁAD A PRODUKCIÓHOZ

 

– Sosem okozott problémát számodra a lámpaláz?

– Igazából de. Az első fellépésem az énekkaron kívül egy baráti körből összeállt együttessel volt, na akkor nagyon lámpalázas voltam. Aztán ahogyan szólóban kezdtem énekelni, szépen lassan hozzászoktam, már csak a fellépések előtt szoktam izgulni. Szerencsére ahogy kilépek a színpadra, szinte rögtön el is múlik, sőt, legtöbbször a színpadon jobban szoktam teljesíteni.

 

 

– Kik a kedvenc előadóid, akik esetleg inspirálnak?

– Konkrétan kedvenc előadóm nincs. Főleg együtteseket hallgatok, főbb kedvenceim a Linkin Park, a Coldplay, a Bring Me The Horizon, magyar zenekarok közül pedig többek közt a Middlemist Red, Fran Palermo és a Vad Fruttik. Mindegyik zenekar frontemberének megvan a saját egyedi stílusa, ők inspirálnak igazán.

 

MÉG SOSEM SZEREPELT TEHETSÉGKUTATÓBAN EGYEDÜL

 

– Mely stílusok állnak hozzád közel?

– Szinte mindenféle stílust és műfajt szeretek. Kedvenceim közül a legközelebb talán a Coldplay és a Linkin Park stílusa áll hozzám, ők érintenek meg a legjobban, de nagyon szeretem az alternatív irányzatokat is, legyen akár pszichedelikus rock, vagy metalcore.

 

– Mi ösztönzött arra, hogy jelentkezz a Like 2 tehetségkutatóra?

– Főként az, hogy nagyon szeretek énekelni, színpadon állni, és még sosem indultam egyedül semmilyen énekversenyen, szerettem volna próbára tenni magam.

 

ELTÉRŐ STÍLUSOKBAN BIZONYÍTOTTA TEHETSÉGÉT

 

– Mesélj, milyen érzés volt fellépni az egyes fordulókban, miért az adott dalokat választottad?

– Az első fordulóban George Ezra dalát énekeltem, a Blame it on me-t. Szeretem ezt a dalt és sokat hallgattam, ezért esett erre a dalra a választásom. Ebben fordulóban picit izgultam, nem nagyon tudtam, mire számítsak, és visszanézve úgy érzem, nem tudtam a legjobb formámat hozni… A második fordulóban Caramel Lélekdonor című számát énekeltem. Ez a dalválasztás érdekes volt, mert nem tudtam eldönteni, mit énekeljek, aztán véletlenül feldobta a YouTube, és ez lett a kiválasztott. Nagyon szeretem ezt a dalt, rengeteget hallgattam régen, és sokat jelent számomra, az egyik legjobb magyar dalnak tartom. Ez a forduló a dal miatt volt izgalmas, mert elég nehéz és amiatt, mert egy számomra új helyen énekeltem. A döntőben pedig Michael Bublé feldolgozásában énekeltem a Feeling Good-ot. Nagy kedvencem ez a szám, a laza stílusa miatt. Ennek a fordulónak már tényleg tétje volt, de mindent beleadtam, és szerencsére elégnek bizonyult.

 

(Nikosz döntős produkciója 2:06:47-től látható.)

 

– Tehetségeddel első helyezést értél el felnőtt ének kategóriában. Milyen érzés?

– Nagyon erősek voltak a produkciók, minden versenytársam nagyon tehetséges , így jó érzés, hogy ebben az erős mezőnyben is helyt tudtam állni. Meglepődtem, mikor az én nevemet mondták az első helyre, nagyon örültem. Úgy érzem megérte ennyit dolgoznom ezért. Nagyon élveztem a versenyt.

 

A ZENÉLÉS NEM ÁLL MEG

 

– Milyen további terveid vannak a zenéléssel?

– Nagyon szeretem a zenélést, és mindig is része lesz az életemnek valamilyen formában, mert nem tudok nélküle létezni. Egyelőre az a célom, hogy saját együttesem legyen és amellett szólóban is folytatom majd az éneklést, és a dalírást. Ki tudja, egyszer majd lehet ez lesz a munkám is.

 


Farkas Fanni

Fotók: Papp Nikosz gyűjteménye

Videó: Nyíregyházi Televízió

#kapcsolódó

Debreceni vikáros sikerek

Debreceni vikáros sikerek

2018. május 25-én Debrecenben rendezték a Cívis Országos Gyermek és Ifjúsági...

Magam

Magam

Mirgai Zita verse