ÓRIÁSI GRAFFITI - EZ NAGYON MENŐ

ÓRIÁSI GRAFFITI - EZ NAGYON MENŐ

ILYEN HATALMAS GRAFFITI MÉG NEM KÉSZÜLT NYÍREGYHÁZÁN!

Művészetis diákok festik a napokban a KGST piac kerítést. A tanulók önkéntes alapon, a NYÍRVV felkérésére dolgoznak a Tokaji úton. Ha elkészülnek közel 200 méteren lesz majd látható a munkájuk. A festést a Színes Város projekten belül végzik el és azért volt rá szükség, mert a Tokaj-Nyíregyháza bicikliút kivitelezése a miatt teljesen átalakulhat itt a városkép.

– Ez egy új betonréteg és nagyon szívja a festéket – így adta az instrukciókat hétfő délelőtt László Rita, művészti szaktanár a diákoknak. A tanulók már múlt hét óta festik a KGST piac kerítését. Ikonikus városi épületek, nyíregyházi jelképek és mókás életképek kerülnek fel a szürke betonra, tanárok közreműködésével.

– Maga a felület speciális. A festők számára mindenképpen nagyszerű lehetőség. Az egyéb más művészeti területen tevékenykedők számára sem elhanyagolható. Gyakorlatilag az életre így tudjuk a igazán felkészíteni a gyerekeket – tette hozzá László Rita.

„NEM KELL A PADBAN ÜLNI!”

A diákok már a múlt héten elkezdték a látványos munkálatokat. Összesen 14 tanár és 80 középiskolás dolgozik önkéntesen a Tokaji úton. A tanulók azt mondták, nagyon élvezik, hogy a jó időben nem kell az iskolában lenni.

– Most van az utolsó hét, így tök jó, hogy nem kell bent ülnünk a padokban. Itt vagyunk kint a szabadban, festünk, azt csináljuk, amit szeretünk. Ugye ez nekünk is jó, mert mi ezzel fejlődünk, és igen, nagyon élvezzük a munkát – tette hozzá Filler László Márk.



SZÍNESEBB LESZ A VÁROS



A KGST piac kerítése az úgynevezett Színes Város Koncepción belül szépül meg. A munkára a NYÍRVV kérte fel a Művészeti Szakkgimnáziumot. Összesen 61 kerítéselemet kell kipingálni, ami azt jelenti, hogy több mint 180 méteren grafittitől lesz látványos a Tokaji útnak ez a szakasza. Közben a NYÍRVV is munkát végez a piacon, egy új főbejáratot építenek.

– A kerítéseket beljebb kellett helyezni a kérékpárút beruházás miatt. Egy főkapu építése is van folyamatban, így a kerítésfestés adta magát, hogy most erre az alkalomra legyen kész ez is – fogalmazott Kavalecz Róbert, a NYÍRVV irodavezetője. A kerítésfestéshez összesen 250 liter festéket használnak majd fel a diákok. A különleges graffiti a hét végére készülhet el.


Z. Pintye Zsolt
Fotó: Szarka Lajos


#kapcsolódó

Önkénteskedtek a kölcseysek! Nézd meg a képeket!

Önkénteskedtek a kölcseysek! Nézd meg...

"Te szedd!" - Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2017. szemétszedési akcióban...

Fesztiválnapló első rész

Fesztiválnapló első rész

A 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon készült műsorral jelentkezik augusztus...