Nyári bőrápolási tippek

Nyári bőrápolási tippek

A forró nyári időszakban a napsugárzás, a strandolás és a légkondicionálók nagy kihívást jelentenek a bőrnek, és nem figyelünk kellőképpen, meg is viselik azt.

A nyári hónapokban a legnagyobb gondot az erőteljes UV sugárzás okozza, fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a tényezőt. Nem csak az arcbőrünk, hanem az ajkaink is képesek leégni, így ha naptejet is nem használunk a strandon kívül, mindig minimum 15-20-as fényvédő faktort tartalmazó arckrémet használjunk, melyet bármelyik nyíregyházi drogériában beszerezhetünk. Ha pedig az említett strandon jártunk, fontos, hogy utána is gondoljunk a hidratálásra. A napozás utáni krémek pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, kellemesen hűsítenek és nyugtatnak is.

 


A másik jellemző probléma ebben az időszakban a bőr szárazsága, hiszen számos tényező, többek között a nyaralás során a sós víz, vagy a légkondicionáló erőteljes szárító hatással lehet a bőrre. Ahhoz, hogy ezeket a hatásokat enyhítsünk, használjunk folyamatosan nappali arcápolókat, és a könnyebb állagú, és kevésbé zsíros típusokból válogassunk.

 


A nyári időszakra jellemző, hogy a bőr erőteljesebben zsírosodik és izzad, ezért a szennyező anyagok, a por könnyebben megtapad a bőrön, és gyakrabban tömíti el a pórusokat is. Éppen ezért nagyobb gondot kell fordítani a bőr tisztítására, és a pórusok összehúzására, használjunk ezekre alkalmas kencéket, radírozzuk bőrünket rendszeresen illetve semmiképp ne feküdjünk le sminkben!

 


Halljuk eleget, hogy a nyár alapszabálya, hogy mindig legyen nálunk friss víz, melyből napi három liter fogyasztása lenne a megfelelő. Azonban azon túl, hogy a víz segít elkerülni a kimerültséget, a fejfájást, a szemszárazságot, a bőrt is hidratálja, karban tartja.

 


Farkas Fanni

Fotók: Internet

#kapcsolódó

Ilyen volt a Nyírség Rally 1979-ben!  - Nézd meg a videót!

Ilyen volt a Nyírség Rally 1979-ben!...

Milyen lesz vajon az I. Nyíregyházi Rally?

Nem csak az első nyelvvizsga díját térítik meg a fiataloknak!

Nem csak az első nyelvvizsga díját...

Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját.