Limonádéval a forróság ellen

Limonádéval a forróság ellen

Mi is eshetne jobban egy forró nyári délutánon, mint egy nagy pohár jeges limonádé? Összeszedtünk négy ínycsiklandozó variációt, melyeknek alapanyagait bármelyik nyíregyházi üzletben beszerezhetjük, s amivel még élvezetesebbé tehetjük a szünidő napjait.

A KLASSZIKUS LIMONÁDÉ

 

Hozzávalók:

1 citromból nyert citromlé

0,5 liter víz

3 púpozott evőkanál cukor

 

 

Facsarjuk ki az egy egész citrom levét. A levet öntsük bele egy kancsóba, ehhez öntsünk fél liter vizet. Ehhez tegyünk ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrot, majd keverjük össze az így kapott elegyet.

 

 

LEVENDULÁS LIMONÁDÉ

 

Hozzávalók:

5 csésze víz

1 csésze méz

6 citrom

1 evőkanál szárított levendula

 

 

A víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni húsz percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá a citromok levét és a maradék vizet, majd hűtsük le. Ezután bátran fogyasztható.

 

 

MENTÁS LIMONÁDÉ

 

Hozzávalók:

1,5 liter víz

2 citromból nyert citromlé

1 evőkanál cukor (ízlés szerint)

3 szál menta

 

 

A mentát megmossuk, leveleit letépjük és beletesszük egy üres ásványvizes palackba. Ezután jöhet bele a cukor, a kifacsart citromok leve, majd felöntjük vízzel és alaposan összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon. Egy ideig tegyük hűtőbe, így a menta íze is erőteljesebbé válik.

 

 

EPRES LIMONÁDÉ

 

Hozzávalók:

6 deciliter ásványvíz

300 gramm eper

3 citromból nyert citromlé

1 deciliter szörp

6 darab jégkocka

 

 

Ha nem szeretnénk szimpla jégkockákat használni, feldobhatjuk a limonádénkat saját készítésűekkel is. Előző este készítsük el őket: kis eprekből negyed cikkelyeket vágunk, és a jégkocka tartóba dobjuk őket, majd felöntjük vízzel, és éjszakára a fagyasztóba tesszük. Az epret aprítóval ledaráljuk, vagy botmixerrel mixeljük. Hozzáadjuk a 3 citrom levét és a szörpöt. Ízlés kérdése, hogy milyen ízű a szörp, használható eper, vagy akár bodza is. Felezzük meg ezt az elegyet két nagyobb pohárba, öntsük fel ásványvízzel, és dobjuk bele a már korábban elkészített epres jégkockáinkat.

 


Farkas Fanni

Fotók: Internet

#kapcsolódó

TOTAL PIZZA TESZTELVE

TOTAL PIZZA TESZTELVE

Ha igazán finom, különeges és ízletes pizzára vágytok nyugodt környezetben,...

Hóember, hóember, hóember...

Hóember, hóember, hóember...

Igaz hó még nem esett, de nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy hóembert készíthessünk....