Hozzávalók:
A tejberizshez: 4 dl tej, 2 dl víz, 15 dkg kerekszemû rizs, 6 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor. A töltelékhez: 15 dkg magozott, lecsöpögtetett meggy, 5 db réteslap, 50 g vaj (olvasztott).
Elkészítés:
1. A tejberizshez a rizst hideg víz alatt átöblítjük, majd közepes lángon, fedõ alatt, 2 dl vízben elkezdjük fõzni. Ha felforrt a víz, akkor felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrokat, majd, már fedõ nélkül, folyamatos kevergetés mellett, addig fõzzük, amíg besûrûsödik a tejberizs és a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc).
2. A tûzrõl levéve szobahõmérsékletûre hûtjük. Ekkor elkeverjük benne a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
3. A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, összesen ötöt rétegezünk egymásra.
4. Az alsó 1/3 részre kanalazzuk a kihûlt tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan feltekerjük. A záródási felülettel lefelé, egy sütõpapírral bélelt sütõtálcára tesszük, és 180 fokos sütõben, 15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.