RECEPTEK LUKÁCS PÉTER, A KORONA HOTEL SÉFJÉNEK AJÁNLÁSÁVAL

RECEPTEK LUKÁCS PÉTER, A KORONA HOTEL SÉFJÉNEK AJÁNLÁSÁVAL

Meggyes-tejberizses rétes receptje (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. július 28-ai számában)

Hozzávalók:
A tejberizshez: 4 dl tej, 2 dl víz, 15 dkg kerekszemû rizs, 6 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor. A töltelékhez: 15 dkg magozott, lecsöpögtetett meggy, 5 db réteslap, 50 g vaj (olvasztott).
Elkészítés:
1. A tejberizshez a rizst hideg víz alatt átöblítjük, majd közepes lángon, fedõ alatt, 2 dl vízben elkezdjük fõzni. Ha felforrt a víz, akkor felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrokat, majd, már fedõ nélkül, folyamatos kevergetés mellett, addig fõzzük, amíg besûrûsödik a tejberizs és a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc).
2. A tûzrõl levéve szobahõmérsékletûre hûtjük. Ekkor elkeverjük benne a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
3. A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, összesen ötöt rétegezünk egymásra.
4. Az alsó 1/3 részre kanalazzuk a kihûlt tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan feltekerjük. A záródási felülettel lefelé, egy sütõpapírral bélelt sütõtálcára tesszük, és 180 fokos sütõben, 15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.

#kapcsolódó

FANNI-FÉLE CSOKIS KEKSZ

FANNI-FÉLE CSOKIS KEKSZ

Egy korábbi cikkünkben már kaphattatok pár tippet, mivel érdemes készülni a...

Félsz a repüléstől? Ezeket próbáld ki!

Félsz a repüléstől? Ezeket próbáld...

A repülésiszonyosok nem képesek a racionális gondolkodásra. Ha meghallják azt...