RECEPTEK LUKÁCS PÉTER, A KORONA HOTEL SÉFJÉNEK AJÁNLÁSÁVAL

RECEPTEK LUKÁCS PÉTER, A KORONA HOTEL SÉFJÉNEK AJÁNLÁSÁVAL

Kapros-citromos zöldbableves receptje (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. július 28-ai számában

 Kapros-citromos zöldbableves


Hozzávalók (2 adag): 3 db filézett csirke felsõcomb (vagy csirkemellfilé), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 30 dkg zöldbab, 0,5 citromból nyert citromlé, 4 ek. tejföl, 1 ek. finomliszt, 2 ek. napraforgóolaj, só, bors és kapor ízlés szerint, 1 l víz.
Elkészítés:
1. A felkockázott csirkecombot pici olajon sóval és jó sok frissen õrölt borssal megpirítjuk.
2. Közben a hagymát kockára, a répát karikára, a zöldbabot kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
3. Miután a hús elkészült, kiszedjük az edénybõl, és a maradék olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a répát, és picit sózva, megpároljuk.
4. Ezután jöhet hozzá a bab is. Sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Felöntjük forró vízzel, és addig fõzzük, amíg a bab meg nem fõ.
5. Közben habarást készítünk lisztbõl és tejfölbõl. A forró levest hozzáadva, kicsit átmelegítjük (így nem fog kicsapódni!), és behabarjuk vele a levest.
6. Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor még a maradék citrom levét is hozzáadhatjuk. Úgy a finom, ha tényleg érzõdik a citrom.
7. Ezután a friss kaprot összevágjuk, és a leveshez adjuk, és még egyet rottyantunk rajta.

#kapcsolódó

Egy kis ötletes finomság!

Egy kis ötletes finomság!

Készíts cicás gyümölcsrizst! Mindenki imádni fogja a környezetedben.

Cézár saláta recept az Ózoontól

Cézár saláta recept az Ózoontól

Szoboszlai Gyula mesterszakács csirkehúsos cézár saláta elkészítésére biztat...