Határtalanul! projekt a SZIKSZI-ben

Határtalanul! projekt a SZIKSZI-ben

A Határtalanul! program lényege, hogy magyar iskolák tanulói a szomszédos országok magyarlakta területein élőfiatalokkal kapcsolatot alakítsanak ki egy-egy látogatás során.

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumának 10.a osztálya is részt vesz ebben a projektben, melynek keretein belül Erdélyből, Csíkszeredából érkeztek diákok látogatóba Nyíregyházára, ahol öt napot töltöttek el szeptember 25. és 29. között.

A program témája nem csak az ismerkedés és a helyi nevezetességek megismertetése volt, hanem közgazdasági témák feldolgozása is, mint pl. Magyarország és Románia pénze, pénzügyi tudatosság, bankrendszer. Az OTP Fáy András Alapítvány nyíregyházi OK Központjában a szervezet tevékenységével ismerkedhettek meg a vendégek, illetve a Jósa András Múzeumban közös tárlatvezetésen vettünk részt, ahol az Erdélyi Fejedelemség pénzérméivel ismerkedtünk.



A fakultatív programok keretében Nyíregyháza belvárosát járták be a helyi tanárok és diákok vezetésével, egy-egy nap pedig kirándultunk a magyar fővárosban, ahol Budapest nevezetességeivel ismerkedhettek meg illetve a nagy történelmi jelentőséggel bíró Eger városába látogattak, hogy megtekintsék a várat, majd tegyenek egy sétát a hangulatos egri belváros macskaköves útjain.

Péntek reggel az iskola dísztermében közösen összegeztük a történteket majd megtekintettünk egy összeállítást a héten készült képekből, elbúcsúztunk és vendégeink útnak indultak haza Csíkszeredára.

 

A Széchenyis diákok 2018 áprilisában látogatnak majd el Erdélybe a projekt keretein belül.

 

Zsadányi Erik

10.A

#kapcsolódó

Adomány az új-koronavírus diagnosztikához Nyíregyházán

Adomány az új-koronavírus diagnosztikához...

Adomány az új-koronavírus diagnosztikához Nyíregyházán

Sürgősségi fogászati alapellátás Nyíregyházán

Sürgősségi fogászati alapellátás Nyíregyházán

Helyszíni szemlét tartott Nyíregyháza polgármestere