Lego robotok az iskolákban

Lego robotok az iskolákban

LEGÓZVA IS LEHET A MATEKOT TANULNI, SŐT A LEGO ROBOTOKAT IS VISZ AZ ISKOLÁKBA

LEGO játékok és oktatócsomagok segítik a jövő mérnökei és programozó matematikusai képzést. Ezt mutatták be hétfőn a Nyíregyházi Egyetemen. Egy magyar vállalkozás a dán multicéggel közösen többek között matematikai csomagokkal és programozható robotokkal igyekszik felkelteni a diákok érdeklődését a tudományok iránt. Mint kiderült, Magyarországon már több mint 100 iskolában használják nagy sikerrel ezeket az eszközöket.


Programozható robotok, melyeknek az a célja, hogy az algoritmikus gondolkodást könnyebben sajátítsák el az iskolások, és LEGO készlet, ami az alapfokú matematika oktatást segíti. Többek között ezekkel a modern, okos és blikkfangos oktatási eszközökkel ismerkedhettek meg a Nyíregyházi Egyetem hallgatói hétfő délután. A hallgatók többsége nem tudta, hogy ilyen speciális eszközök fejlesztésében is élen jár a LEGO.

MEGKÖNNYÍTIK A TANÁROK MUNKÁJÁT


A LEGO Education fejlesztőeszközöket, fejlesztőjátékokat és oktatócsomagokat a magyarországi forgalmazó ügyvezetője mutatta be. Kopasz Anikó elmondta, ezek a csomagok a legmodernebb pedagógia elvekre épülnek.

Az eszközöket a diákok életkora szerint alakították ki. A tanulók játékos feladatokon keresztül mélyülhetnek el a tudomány világában. Ez pedig nagyban megkönnyítheti a tanárok munkáját.

 

„ALGORTIMUS ÉRZÉKET” FEJLESZTENEK


Kopasz Anikó hozzáfűzte, azért ajánlják ezeket a segédeszközöket a leendő tanárok figyelmébe, mert a gyerekek ezekkel a játékokkal elsajátíthatják a számítógépes és a mérnöki gondolkodás alapjait. A dán játékgyártóval közösen fejlesztett pedagógia eszközök több mint 100 iskolában vannak már jelen Magyarországon.

 

Z. Pintye Zsolt


#kapcsolódó

A drónok világa - interjú Kohut Árpáddal

A drónok világa - interjú Kohut Árpáddal

Kohut Árpád drónnal készített képeit már sokan ismerik, hiszen Nyíregyházáról...

Zays verebek-Nézd meg a képeket!

Zays verebek-Nézd meg a képeket!

A 15. verébtábort szervezte meg a Zay néhány tanára és diákja az újoncoknak....