Egy kis méregtelenítés ünnepek után

2017.12.28.
Mikor a szervezet méregtelenítéséről van szó, mindenkinek a koplalás ugrik be, pedig semmi köze a kettőnek egymáshoz. A méregtelenítés a szervezet méreganyagainak kitisztítása, amelyre a megfelelő táplálkozás a legjobb orvosság. Főleg a karácsony utáni időszakban.

A méregtelenítés hagyományosan a tavaszhoz kötődik, én azonban a téli hónapokat preferálom amikor rengeteg vitaminban gazdag zöldség és gyümölcs kapható. Fogyasztásukkal egyrészt feltölthetjük a szervezet vitamin- és ásványianyag-raktárait, másrészt a rostok rendkívül jó hatással lesznek az emésztésünkre.

Íme a kedvenceim egy-egy tisztítókúrához:

Narancs: Nemcsak finom, hanem az egyik legjótékonyabb gyümölcs is. Egrészt segít megelőzni a méreganyagok vérbe való jutását, másrészt magas C-vitamin tartalmának köszönhetően ellenállóbbá teszi a szervezetet a betegségek ellen.


Alma: Magas pektin tartalma miatt csökkenti a koleszterin és a nehézfém szintet a szervezetben. (Pár csepp citromlével még erősebb hatása lesz)


Avokádó: Csökkenti a koleszterin szintet, tágítja a vérereket és blokkolja az artériák toxicitását. Mindemellett pedig támogatja a máj méregtelenítését. (Rozskenyérből készült pirítóssal egyszerre készíthetünk finom, mégis egészséges vacsorát)


Cékla: Egyedülálló növényi összetevőket tartalmaz, amelyek kiváló máj- és vértisztító hatásúak. (Napi egy pohár céklalé felgyorsítja az anyagcserét)

noizz.hu