Január 20. központi írásbeli felvételi

 Január 20. központi írásbeli felvételi

A tanulók a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt - diákigazolványt, személyi igazolványt esetleg útlevelet - vigyenek magukkal.

A központi írásbeli felvételit minden - vizsgaszervező - középiskolában 2018. január 20-án tartják, délelőtt 10 órától. Ezt az időpontot kell megjegyezniük a négy- vagy öt-, illetve a hat- vagy nyolcosztályos középiskolákba jelentkezőknek is.


A tanulóknak 2017. december 8-ig kellett benyújtaniuk a jelentkezésüket a központi írásbeli felvételi vizsgára, közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe. A magyar nyelvből és matematikából készített központi feladatsorok kitöltésére 2X45 perc áll a diákok rendelkezésére. A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet biztosítanak.


Az írásbeli vizsgán a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez vonalzón, körzőn, szögmérőn kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem vehető igénybe.


A pótló írásbeli vizsgát 2018. január 25-én 14 órától tartják, de ezen csak azok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.


Fontos, hogy nem minden középiskola teszi kötelezővé a középiskolai felvételit a jelentkezők számára, sok intézmény csupán az általános iskolai eredmények alapján rangsorolja a diákokat.




eduline.hu

fotó:internet

#kapcsolódó

816 új beazonosított fertőzött, 24 elhunyt

816 új beazonosított fertőzött, 24...

816 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 24 beteg

Május elejétől fokozatosan kezdődhet meg az ország életének és gazdaságának újraindítása

Május elejétől fokozatosan kezdődhet...

Május elejétől fokozatosan kezdődhet meg az ország életének és gazdaságának...