Január 20. központi írásbeli felvételi

 Január 20. központi írásbeli felvételi

A tanulók a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt - diákigazolványt, személyi igazolványt esetleg útlevelet - vigyenek magukkal.

A központi írásbeli felvételit minden - vizsgaszervező - középiskolában 2018. január 20-án tartják, délelőtt 10 órától. Ezt az időpontot kell megjegyezniük a négy- vagy öt-, illetve a hat- vagy nyolcosztályos középiskolákba jelentkezőknek is.


A tanulóknak 2017. december 8-ig kellett benyújtaniuk a jelentkezésüket a központi írásbeli felvételi vizsgára, közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe. A magyar nyelvből és matematikából készített központi feladatsorok kitöltésére 2X45 perc áll a diákok rendelkezésére. A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet biztosítanak.


Az írásbeli vizsgán a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez vonalzón, körzőn, szögmérőn kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem vehető igénybe.


A pótló írásbeli vizsgát 2018. január 25-én 14 órától tartják, de ezen csak azok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.


Fontos, hogy nem minden középiskola teszi kötelezővé a középiskolai felvételit a jelentkezők számára, sok intézmény csupán az általános iskolai eredmények alapján rangsorolja a diákokat.




eduline.hu

fotó:internet

#kapcsolódó

Vár téged is az Új Nemzedék Közösségi Pont

Vár téged is az Új Nemzedék Közösségi...

Nézd meg a videót és látogass el személyesen is! Egy hely, ahol ingyen WIFI...

Mikor hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait?

Mikor hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait?

Mikor hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait?