Diplomaosztó a Nyíregyházi Egyetemen

Diplomaosztó a Nyíregyházi Egyetemen

A keresztféléves képzésen részt vett hallgatók vehették át oklevelüket. A sikeres záróvizsgát tevő 282 diák közül kétszázan rendelkeztek nyelvvizsgával, ez jóval több mint a korábbi években.

Ünnepélyes keretek között vehették át diplomájukat a Nyíregyházi Egyetemen sikeres záróvizsgát tett, nyelvvizsga bizonyítvánnyal rendelkező hallgatók. A keresztféléves képzésen résztvevők közül 282 fő sikeresen vizsgázott, ebből körülbelül 200-an rendelkeznek a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsgával. Ez a 70 százalékos arány javulást jelent az előző évekhez képest, az adatok azt mutatják, hogy egyre többen gondolkodnak előre a nyelvi képzésükkel kapcsolatban.

Dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese elmondta, a bennragadt oklevelek száma is csökken folyamatosan. Az ünnepségen 169-en vették át diplomájukat, de voltak olyanok is, akik nem szerettek volna részt venni az átadón.

A diplomaosztón 169 fő jelent meg, ebből a 169 hallgatóból nagyjából a fele alapképzésben végzett. Azt kell tudni ugyanis, hogy számos olyan szakunk van, például mérnök szakok, agrár szakok, gazdasági szakok, ahol éppen most januárban vége a képzésüknek, illetve bizonyos tanári szakokon is most fejezik be tanulmányaikat. Ami még esetleg érdekes lehet, hogy most vette át oklevelét az első új osztatlan rendszerű tanárképzésben végzett hallgatónk is.

– tette hozzá Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

 

Hamarosan lezárul a jelentkezési lehetőség a főiskolákra, egyetemekre felvételizők számára, fontos megjegyezni a február 15-i dátumot.

A felvételi tájékoztatónak megjelent egy kiegészítése is, ezt azért érdemes megnézni, mert több felsőoktatási intézményben jelentek meg új szakok, amelyekre még lehet jelentkezni. A Nyíregyházi Egyetemen két ilyen új szak lett akkreditálva, az egyik a szlavisztika alapszak ukrán szakiránnyal, amely állami finanszírozott, ösztöndíjas formában jelölhető meg, a másik a közgazdász tanári képzés, ezt pénzügy-számvitel szakiránnyal jelölhetik meg a jelentkezők.

#kapcsolódó

VASVÁRIS SZALAGAVATÓ ! Videó!

VASVÁRIS SZALAGAVATÓ ! Videó!

156 vasváris érettségiző diákra tűzték fel a szalagot a Continental Arénában....

A kevesebb néha több

A kevesebb néha több

Itt a tavasz! Sokak örömére. Kisüt a nap és ilyenkor rádöbbenünk, hogy testünk...