Cukormentes házi bodzaszörp

2018.06.04.
Ilyenkor júniusban elárasztja az országot a bodza. Úton-útfélen mindenhol bodzabokrok, csodálatos! Az illat, az íze, mindene. A tudomány szerint jelentékeny kártevője és betegsége sincs, ezért nem kell permetezni. Nyilván, a Földanya csak olyat ad nekünk, ami jó!!! Azért mégse az útszélit keressük, menjünk csak beljebb az érintetlen természetbe! Fekete Éva

Cukormentes házi bodzaszörp

Hozzávalók:

10 l tiszta víz

40-50 kicsi bodzavirág

4 bio citrom

2-3 kb. 20-25 cm-es citromfűág

2-3 kb. 20-25 cm-es mentaág

1150 g rizsszirup (1 vödör)

1 nagy csipet természetes só


Elkészítés:

A bodzavirágokat alaposan, többször is átmossuk.


1 liter vizet enyhén felforralunk, ebbe öntjük a rizsszirupot, így könnyebben feloldódik.


A maradék tiszta vizet az edénybe öntjük, beleöntjük a rizsszirupos vizet, beleteszünk 1 nagy csipet természetes sót, a citromfű- és mentaleveleket.


2 citrom levét kifacsarjuk, ezt is hozzáöntjük.


2 citromot felkarikázunk, mehetnek az edénybe.


Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, és kb. 5 napi érlelés után már fogyaszthatjuk is.


Fontos! A hűtött üdítő hamarosan fűtő fokozatra állítja a szervezetet, ezért soha ne fogyasszunk jéghidegen semmilyen italt! Fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, és nagyjából szobahőmérsékleten (kicsivel hűvösebben) igyuk!


http://tisztan-termeszetes.hu/cukormentes-hazi-bodzaszorp-receptje/ 

Fekete Éva