Vikáros büszkeség - Lipcsei Hajnalka

Vikáros büszkeség - Lipcsei Hajnalka

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola rögtön a tanév elején egy sikeréről tud beszámolni. Lipcsei Hajnalka különdíjban részesült a KÓTA Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gálán.

2018. augusztus 25-26 –án rendezték meg Egerben a Kórusok Országos Tanácsa (KÓTA) Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gálát. Az eseményre a 19. minősítő ciklusban Aranypáva fokozatot elért népi énekes, hangszeres szólisták és együttesek nevezhettek. Lipcsei Hajnalka a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulója szóló hangszer kategóriában citerával sikeresen szerepelt, a zsűri különdíjjal értékelte munkáját.


Az ifjú tehetség, a  2017/2018-as tanévben a MATEHETSZ egyéni tehetségfejlesztő programjában vett részt, tanára, Hajdú Ágota ösztönzésére.  Ezt követően a nyár folyamán sikeresen pályázott a Tehetségek Magyarországa ösztöndíjra, mely új hangszervásárlást valamint zenetanári pályára való sokoldalú felkészülését, hosszú távú terveit is támogatja. 


Lipcsei Hajnalkáról már hallhattak az előző tanévben is, hiszen sikerei, eredményei öregbítik a Vikár Sándor Zeneiskola és népzene tanára jó hírét. A népzenét Hajdú Ágotánál szerette meg, aki kiváló pedagógiai érzékkel és empátiával terelgette növendékét a számára legjobb irányba. Ő bíztatta, hogy vegyen részt a Duna Televízió Fölszállott a Páva című műsorában. Citerajátékával a tatabányai területi válogató közönségét és zsűrijét bűvölte el.


Hajnalka szépen muzsikál más hangszeren is, mellette pedig énekhangja is kiváló. A 2016/17-es tanévben a szakmai körökben igen rangosnak minősülő,  Vass Lajos Népzenei Versenyen kiemelkedő eredményt ért el. Megkapta a megmérettetés nagydíját. De indult már a Nyíregyházi Egyetem középiskolásoknak rendezett zenei versenyén is, ott harmadik lett. Azon az országos versenyen, amit háromévente az Oktatási Hivatal szervez művészeti iskolák részére, 2017 márciusában a döntőbe jutott és elnyerte a „legstílusosabb előadásmódért” járó különdíjat. 2017 májusában az Országos Tuka Zsigmond Versenyen 2. helyezést ért el, a Cívis Népzenei Versenyen gyémánt fokozatú minősítést kapott, és a verseny különdíjasa lett. Így jutalomként jutott el a Szeredás népzenei táborba.


Hajnalka nem csupán kedvtelésből zenél. Komoly tervei vannak. Példaképe, népzene tanára, Hajdú Ágota nyomdokaiba szeretne lépni és az érettségit követően népzenét szeretne tanulni a Nyíregyházi Egyetemen.


#kapcsolódó

Így szerezhettek egy kis támogatást az első egyetemi félévetekben

Így szerezhettek egy kis támogatást...

Milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok elsőéves egyetemistaként?...

Történelmi vetélkedő az Aranyban

Történelmi vetélkedő az Aranyban

Részletekért kattints ide!