Útépítési aktualitások Nyíregyházán

Útépítési aktualitások Nyíregyházán

Befejeződött a Törzs utcán a 4-es főút jobbra kanyarodó sávjának aszfaltozása, ezen az útszakaszon immár nem kell forgalomkorlátozásra számítani.

A Benczúr téren már aprítékkal takarják a növényágyásokat, folyamatban van a szökőkút külső burkolása, a játszótér gumiburkolatának terítése és a kerítés építése. Az arra közlekedőknek továbbra is útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.


Bessenyei téren a humuszterítéssel egy időben telepítik az öntözőrendszert és a szökőkút körül is burkolnak, utóbbinak a gépészeti szerelése is zajlik. A tér körül útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.


Bottyán utcán a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába baloldalon útszélesítés zajlik, ezen a héten már az útszegélyeket is építik. Az útpálya széleken megkezdődnek a víznyelő aknák át- és megépítési munkái. Félpályás korlátozás mellett folyik a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A Derkovits utca Szirom utca között folyamatban van a parkoló és járdaépítés. A Szirom utca előtt, a jobb oldali várakozó sávban és útszélesítésben az útalap majd aszfalt alapréteg építési munkái folynak. A Bottyán utcán a korábban meglévő parkolók bontása befejeződött, a parkolási lehetőség így ideiglenesen megszűnt. A munkálatok útszűkülettel, sebességkorlátozással járnak.


Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, a jobb oldalon útszegély bontás és átépítés. Az útpálya széleken megkezdődtek és folyamatban vannak a víznyelő aknák át- és megépítési munkái. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával.


Örökösföld

Folyamatban van a parkolók bontása a Semmelweis utca felújítása kapcsán, ezért 30 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.


Belváros

Bocskai utcán (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakasz) továbbra is 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre kell számítani. Az útfelújítás itt várhatóan szeptember 28-ra fejeződik be.


Bocskai utcán (Hunyadi u. - Inczédy sor között páratlan oldali járda) a járdaburkolat alap már elkészült, az aszfaltozás következik, a befejezés várható időpontja szeptember 21.


Folyamatban van a Városmajor utcai járda, a László utca - Inczédy sori járda (Bocskai utcától - Belső körútig) és a Deák F. utcai járda (Arany J. u. - Széchenyi u. között páratlan oldal) felújítása is, a befejezés várható időpontja mindhárom helyszínen szeptember 21.


Stadion utcai járdák fennmaradt szakaszán a bontási munkálatok végeztével előre nem látható pótmunkák elvégzése vált szükségessé, a szegélyek, illetve az útalap megerősítésével, kiegészítésével. A munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, a várható befejezési határidő szeptember 30.


Sóstógyógyfürdő


Vénusz utcában a padkázás és tereprendezés van folyamatban, a befejezés várható időpontja szeptember 14.


Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála utcákban a térburkolás, tereprendezés, padkázás folyamata zajlik, a befejezés várható időpontja itt szeptember 28.


Sóstóhegy


A Templom utca első szakasza elkészült, a második szakasz kivitelezése jelenleg is folyamatban van, a várható befejezési határidő szeptember 30.


Pazonyi úti (Aldi- Közigazgatási határ között kerékpárút) kerékpárutat a kivitelező 3 szakaszban újítja fel, amely jelenleg is folyamatban van. A befejezés várható időpontja október 10.


Sóstóhegyi úti kerékpárút építése (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) jó ütemben zajlik, várhatóan szeptember 28-ig teljes hosszban elkészül.


#kapcsolódó

„Vigyázz magadra!” Bulizz okosan!

„Vigyázz magadra!” Bulizz okosan!

Itt a nyár, a fesztiválok és a felhőtlen szórakozás ideje! Az időjárás állását...

Nyíregyháza polgármesterének közleménye

Nyíregyháza polgármesterének közleménye

Nyíregyháza polgármestere közleményt adott ki.