Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal – Tisztújítás, elnökségi választás

2019.11.28.
Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal – Tisztújítás, elnökségi választás

A Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy érdekegyeztető fórumként javítsa a helyi ifjúsági fejlesztések hatékonyságát, valamint Nyíregyháza Megyei Jogú Város Ifjúsági Cselekvési Terve végrehajtásának civil kontrolljaként támogassa annak megvalósítását. A Kerekasztal szakmai véleményeztető és javaslattételi joggal rendelkezik az ifjúságot érintő helyi önkormányzati döntések meghozatalában, működését ernyőszervezet-jelleggel, informális szervezetként végzi.

A Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal szervezeti és működési szabályzata értelmében, esedékessé vált a Kerekasztal képviseletét ellátó elnökség megválasztása. Az elnökség 8 főből – 1 fő elnökből, 1 fő alelnökből és 6 fő elnökségi tagból áll és 2 éves ciklusra szól a megbízatásuk. A Kerekasztal legutóbbi ülésén (2019. október 29-én) döntött arról, hogy plusz elnökségi tagként a mindenkori diákpolgármester is az elnökség tagja lesz.

Ennek értelmében Ecsedi Noémi diákpolgármester képviseli városunk ifjúsági korosztályát, aki a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 9.-es tanulója. A Kerekasztal jövő évi terveiben szerepel a IV. Nyíregyházi Ifjúságkonferencia megszervezése, az „Ifjúsági Hét” és a „Helló Nyíregyháza!” rendezényeneken való közreműködés. Emellett az önkormányzat Ifjúsági koncepciójának felülvizsgálatához városi ifjúságkutatásban kívánnak részt venni. A Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal november 26-ai ülésén a tisztújítás megtörtént, a tagság a következő elnökséget választotta az elkövetkező 2 éves ciklusra:

Elnök:

Lengyelné Pogácsás Mária - Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ

Alelnök:

Dombóvári Gábor – Kulturális Életért Közhasznú Egyesület

Elnökség:

- Dr. Huszti Éva – Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar
- Dobróné dr. Tóth Márta – Nyíregyházi Egyetem
- Árva Tímea – Köz-PONT Ifjúsági Egyesület
- Kovácsné Kecsmár Tímea- Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ
- Csorba Bertalan – Mozgáskorlátozottak Sz.-Sz.-B. Megyei Egyesülete
- Kocsis Dániel - Nyíregyházi Egyházmegye, Ifjúsági Iroda
- Ecsedi Noémi - Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Kapcsolódó galéria