Hagyományőrző modernség a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Hagyományőrző modernség a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Hagyományőrző modernség a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

A belváros patinás iskolájában évek óta hagyomány volt a verébtábor megrendezése, ahol egy héten keresztül ismerkedhettek egymással a kilencedikes tanulók egy országismereti túra keretében, hiszen a verébtáborok helyszínéül Sopron szolgált. A vírushelyzetre való tekintettel idén erre a programra nem volt lehetőség, de a gimnázium Diákönkormányzatának lelkes tagjai nem estek kétségbe, innovatív módon új lehetőséget teremtettek a belépő „verebeknek”.

2020. augusztus 25-én a kilencedikes verebek vették birtokukba az iskolát. A verébnap Torda István Tamásné Nagy Ildikó igazgatóasszony köszöntő beszédével kezdődött, majd a tanárok bemutatása következett. A vicces bemutatkozás azt is megmutatta a leendő diákoknak, hogy a kemény és következetes tanárok humorosak is tudnak lenni.

A tanulók ezután a Diákönkormányzat tagjainak segítségével idegenvezetésen vettek részt az iskolában, hogy jobban megismerhessék leendő „munkahelyüket”. A diákok egy-egy vicces anekdotával is fűszerezték a vezetést, hogy kedvet csináljanak a nagy zöld kapus épülethez.

A járványügyi szabályok maximális betartásával érdekes vetélkedő következett, az épület különböző részein elhelyezett QR-kódok segítségével kapták a feladatokat a tanulók.

A nap fénypontja a tornateremben megrendezett sportverseny volt, a testnevelő tanárok maximálisan vigyáztak a szociális távolságtartásra és egyben a tanulók azt is gyakorolhatták, hogyan kell a közösségben úgy élni, hogy betartjuk a járványügyi szabályokat, és tekintettel vagyunk mások és magunk egészségének megőrzésére.

A játékos és humoros programok után a diákok visszavonultak osztályaikba osztályfőnökeikkel, ahol egy nagy meglepetés várta őket, az iskola ajándékaként minden közösség kapott egy hatalmas csokitortát, melyet vidám beszélgetés keretében fogyasztottak el a tanulók és a tanárok.

A program másnap, augusztus 26-án folytatódott, hiszen a legkisebb verebek lehetőség kaptak az iskolával való ismerkedésre. A megújulás szándéka mindig vezette a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot, így indított a 2020/2021-es tanévtől hatévfolyamos gimnáziumi osztályt is. A kis verebek nagyon nagy lelkesedéssel érkeztek erre a napra, a Diákönkormányzat képviselői hatalmas szeretettel fogadták őket. Ötletes feladatokban itt sem volt hiány, a gyerekek vérbeli kölcseysként vetették bele magukat a feladatokba és nagy sikerélményt adott nekik, hogy a nap végére már szinte otthonosan mozogtak az iskolában. Zárásként a torta nekik is járt, a nassolás közben a Diákönkormányzat tanulói válaszoltak a felmerült kérdésekre, és természetesen hozzájuk is ellátogattak a gimnázium tanárai, hogy ötletes bemutatkozásaikkal kedvet csináljanak az általuk tanított tantárgyakhoz.

A szervezésért és az ötletekért köszönet illeti Torda István Tamásné Nagy Ildikó intézményvezető asszonyt, aki fontosnak tartotta, hogy a nehéz körülmények között is a diákélet elindulhasson a gimnáziumban, és a hosszú karantén után a szabályok betartásával ugyan, de élet töltse meg a közösségi tereket. Ugyancsak köszönet illeti a diákok leendő osztályfőnökeit és Bodnár János Sándornét, a Diákönkormányzatot patronáló tanárnőt, aki lelkes diákjaival könnyebbé tette a tanévkezdést és a hosszú távollét után a visszatérést az iskolába.

Szamosszegi Réka, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. C osztályos tanulója

#kapcsolódó

Elsöprő sikerek egész évben

Elsöprő sikerek egész évben

A Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai...

20 éve a turizmusban - Elismerték Tatár Anikó munkáját

20 éve a turizmusban - Elismerték Tatár...

20 éve a turizmusban - Elismerték Tatár Anikó munkáját