Így újulnak meg az érettségi követelmények 2023-tól

Így újulnak meg az érettségi követelmények 2023-tól

Így újulnak meg az érettségi követelmények 2023-tól

Az érettségi általános vizsgakövetelmények megújításának köszönhetően a jövőben még nagyobb szerepe lehet a vizsgákon a tanulói kreativitásnak és problémamegoldó készségnek. A Kormány döntése alapján február 15-én kihirdették az egyes köznevelési tárgyú jogszabályok módosítását.

Az érettségi vizsgakövetelmények felülvizsgálatával folytatódik a köznevelésben a tartalomszabályozás felülvizsgálata és megújítása. A leglényegesebb, széles körben egyeztetett változás az, hogy a 2020-ban közzétett új kerettantervek módszertani megközelítéséhez illeszkedve több vizsgatárgynál előtérbe kerül a kreativitást és az önálló problémamegoldást igénylő értékelési formák – így például a projektmunka – alkalmazása, egyes vizsgatárgyak struktúrája ennek megfelelően módosul.

Nagyobb teret kapnak a XXI. századi kompetenciák a megújuló érettségiben – erről beszélt az M5 Nap témája című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára.

Kisfaludy László elmondta, az érettségi követelmények modernizálása szorosan összefügg az új nemzeti alaptanterv bevezetésével, hiszen azok a diákok találkoznak majd először az új vizsgastruktúrával, akik már jelenleg is eszerint tanulnak.

hirado.hu

#kapcsolódó

6 óvoda és 3 bölcsőde újul meg!

6 óvoda és 3 bölcsőde újul meg!

Nyíregyházán idén hat óvoda és három bölcsőde energetikai korszerűsítése és...