ESC önkéntesek a Köz-Pontnál

ESC önkéntesek a Köz-Pontnál

ESC önkéntesek a Köz-Pontnál

Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az Európai Unió, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

Nyíregyházán jelenleg 3 határon túli és 2 nem magyar ajkú fiatal serénykedik és dolgozik velünk:

  • Demeter Dorottya - Románia
  • Simon Tímea - Románia
  • Kalmár Dávid - Románia
  • Alejandro Sotodosos - Spanyolország
  • Joele Damonte - Olaszország

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesülethez érkező külföldi, azaz nem magyar ajkú önkéntes fiatalok projektje első sorban az angol és a saját anyanyelvük tanítása. Jelenleg több általános és középiskolában is tanítanak főképp az online térben, ilyen a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, az Apáczai Csere János Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Gimnázium. Ezekben az iskolákban több csoportjuk is van, a diákok pedig mindenhol nagyon lelkesen fogadták a 2 fiút.

 

De a Nyíregyházán tartózkodó magyar ajkú önkénteseink sem tengetik feleslegesen az itt töltött napjaikat. Önkénteseink rendszeresen járnak a Burattino Bábszínházba és az Állatbarát Alapítvány állatmenhelyére iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákokkal. Belevetették magukat a rendezvényszervezés rejtelmeibe, aminek köszönhetően a munkatársaknak tartottak belsős, csapatépítő programokat. Több online programmal is kedveskedtek az érdeklődőknek: három különböző témájú online szabadulószoba, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ki-mit-tud, skribbl party. Ezeken túl heti rendszerességgel írnak blogbejegyzéseket is, eseményekhez vagy évszakokhoz hangolt dekorációt készítenek, hogy otthonossá és kellemessé tegyék a légkört az irodában, valamint különböző videókat készítenek a YouTube-csatornánkra. Ráadásnak még aktívan részt vesznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat által tartott online programokon, stábtalálkozókon is.

#kapcsolódó

Kalandos Kardok

Kalandos Kardok

Egy izgalmakkal teli program a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban....

Egy felület, ahol a gazdák és vásárlók egymásra találhatnak

Egy felület, ahol a gazdák és vásárlók...

Egy felület, ahol a gazdák és vásárlók egymásra találhatnak